Daily Rakyat – Page 100 of 120 – Mencerna Pemikiran Masyarakat

Terkini @ Daily Rakyat

Jana Pendapatan Pasif Dengan Simpanan Tabung Haji

Terdapat banyak kaedah dan cara bagaimana ianya boleh dicapai, antaranya adalah dengan mempunyai perniagaan yang diuruskan oleh kumpulan pekerja yang terlatih. Selain itu, kita juga boleh membuat simpanan ke institusi seperti Tabung Haji dan seumpamanya. Ini adalah perkara yang seringkali disalah pandang oleh sesetengah pihak. Individu yang mula-mula memberi nasihat ini adalah pakcik aku, beliau […]

Perbezaan Antara JDT Dan Johor Dahulu

ANTARA JDT DAN JOHOR DAHULU Perak dan Johor 90’s lebih bermakna Kagum dengan perubahan JDT tapi tidak berbangga SAYA TIDAK SETUJU PANDANGAN LIM TEONG KIM Sejak pasukan Johor diambil alih oleh Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Ibrahim, seluruh negara mengkagumi perubahan yg berlaku kpd pasukan tersebut termasuk diri saya. Johor atau nama kininya JDT […]

Jangan Jadi Gelas Jika Mampu Menjadi Tasik

JANGAN JADI GELAS JIKA MAMPU MENJADI TASIK Seorang guru (mursyid) mendatangi seorang muridnya ketika wajahnya kebelakangan ini selalu nampak murung. “Kenapa kamu selalu murung, Nak? Bukankah banyak hal yang indah-indah di dunia ini? Ke mana perginya wajah syukurmu?”, sang guru bertanya. “Guru, kebelakangan ini hidup saya penuh masalah. Sulit bagi saya untuk tersenyum. Masalah datang […]

NAK BELI PERABOT MURAH?: Lelaki Ini Tahu Lubuk Mana Boleh Jimat Ribu-Ribu !

NAK BELI PERABOT MURAH? SINI LUBUKNYA. BOLEH JIMAT RIBU-RIBU WOO! Saya kini berada di Foshan, China. Naik flight turun kat Guangzhou kemudian naik teksi selama 1 jam. Tujuan saya ke sini ialah untuk membeli perabot-perabot murah bagi melengkapkan rumah baru saya yang bakal selesai renovation nya awal bulan depan. Ada satu tempat dalam Foshan ni […]

Laman Web Mampu Memberi Perniagaan Menjadi Lebih Maju ?

Assalamualaikum dan selamat malam semua, mula-mula terjebak dengan perkara berkaitan pembinaan website ini pada tahun waktu sekolah, pada waktu itu, ada pertandingan membina laman web kelas. Aku memang tak pandai pun nak buat website, tapi join team pertandingan tu, sebab nak belajar, tapi lebih banyak menyibuk dari buat kerja. selepas itu lama aku hanya bermain-main […]

Keluar Makan Bersama Isteri Atau Suami Dapat Menyuburkan Kasih Sayang

JOM KELUAR MAKAN Kalau suami ajak isteri keluar makan, bermakna dia ada banyak duit masa itu. Dia nak belanja isterinya dan mungkin ingin menyatakan yang dia “Cinta” pada isterinya malam itu. Nasihat kepada isteri: 1. Jangan banyak dalih dan soal seperti.. “Nasi dan lauk banyak lagi tu.. siapa nak makan….” Nanti apa yang anda cakapkan […]

10 Tips Pemasaran Facebook Yang Tidak Mengelirukan Pelanggan

Menurut Jean Moncrieff yang merupakan seorang pakar bisnes, dalam pemasaran Facebook matlamat kita yang sepatutnya ialah mendapatkan jualan, bukan “like” dan “share”. Kita perlu ada matlamat yang jelas. Adakah matlamat “post” kita berkait dengan matlamat bisnes kita? Facebook sememangnya berpotensi untuk bantu bisnes kita sebanyak 41% bagi syarikat B2B dan 62% bagi syarikat B2C dalam […]

Perkongsian 9 Strategi Digunakan Mamadil Untuk Menggandakan Keuntungan Syarikatnya

” 9 STRATEGI “BEHIND THE SCENES” YG DIGUNAKAN OLEH OWNER MAMADIL UTK TRIPLE KAN SALES SYARIKATNYA KE TAHAP LUAR BIASA” . Mamadil, kenal? Kalau anda pernah baca post sharing kisah bagaimana Dila Mamadil bermula di page ni, anda pasti rasa inspired. Bagaimana ibu muda ni bina empayar bisnes nya kurang dari 1 tahun.. . Kali […]

10 Tips Untuk Sukses Bisnes Sendiri

NOTA UTK YANG BERBISNES SEORANG DIRI =================================== Apa kita perlu buat untuk keluar dari berbisnes seorang diri, kepada berbisnes bersama pasukan. 1. Apabila kita rekod duit keluar masuk dengan betul, pertamanya kita tahu cashflow bisnes kita. Hujung bulan, positif ke negatif? 2. Sekiranya selepas beberapa bulan kita dapati duit keluar masuk lebih kurang sama saja […]

Pentingnya Suntikan Vaksin Pada Bayi Anda

Kebanyakkan ibu bapa kurang pendedahan dan ambil tahu akan pentingnya suntikan vaksin pada bayi. Di sini saya kongsikan satu kisah benar yang pernah berlaku. Pintu kecemasan ditolak dengan kuatnya lalu masuk seorang ibu dengan membawa anaknya yang dalam keadaan lemah. Dengan sekali imbas saya tahu yang kanak-kanak tersebut boleh berhenti bernafas bila-bila masa sahaja. Kanak-kanak […]

Terkini Resepi @ Daily Makan