Breaking

Dr Muhammed Abdul Khalid : Hero Rakyat Dari Golongan Cendekiawan
Hari ini, Dr. Muhammed Abdul Khalid yang berasal dari Penang ini telah menjadi bualan ramai. Video temubual beliau dalam wacana di TV1 menjadi viral dan hangat di dalam kalangan netizen.  Beliau merupakan Pengarah Urusa ...

Terkini @ Daily Rakyat

Kenapa Real Estate Negotiator Perlu Hantar Permohonan Pinjaman Loan Dengan Banyak-banyak Bank?

Views: 38

Pertanyaan:- Kenapa Real Estate Negotiator perlu hantar permohonan pinjaman loan dengan banyak-banyak bank..? Jawapan sis Ros :- Setiap bank ada polisi sendiri untk attract customer. Cthnya bank xx bg 100% loan untk first house. Bank z bagi 90 % loan dan free moving cost cthnya diorg cover cost valuation free, {hakikatnya berbayar kerana dah dimasukkn […]

Sungguh Derhaka Seorang Anak Yang Hanya Mendoakan Kedua Orangtuanya Hanya 5 Kali Dalam Satu Hari

Views: 515

Saya pernah datang ke Kairo – Mesir. Pada saat solat Zohor ada kajian dari Syeikh yang mengisi kajian sambil berjualan buku. Di akhir kajian, saya sempatkan utk membeli buku yang dijual oleh Syeikh tadi. Judul bukunya “Melipat gandakan keuntungan dengan berbakti kepada orangtua.” Dalam satu bab di buku tersebut dibahas mengenai Adab Kepada Orangtua. Di […]

Betoi Kata Pepatah Memelihara Kerbau Sekandang Lebih Mudah Dari Anak Dara Seorang

Views: 182

Seorang kawan yang anaknya semua perempuan 4 orang,telah dara sunti mengeluh bila berbicara soal anak. Katanya,“Betoi kata pepatah memelihara kerbau sekandang lebih mudah dari anak dara seorang,aku ada 4 orang.Pakaiannya lebih dari lelaki,keperluan peribadinya bedak, sabun,syampoo, lotion,pad dan entah apa mak nenek lagi,kekadang sama banyak belanja dapur.Mengurus mereka pun satu hal.” Nun jauh tergerak di […]

Soalan-soalan Yang Ditanya Semasa Akad Nikah

Views: 216

Bagi Lelaki yang ingin mendirikan masjid pada tahun 2018 sudahkah anda soalan-soalan yang bakal di tanya semasa akad nikah? Mari kita bersama-sama membaca sedikit sebanyak soalan-soalan yang bakal ditanya semasa akad nikad. Soalan panas yang bakal di tanya oleh Tok Kadi kepada bakal suami sewaktu berlangsungnya pernikahan. Bab tiba-tiba tidak boleh nak jawab tidak mustahil […]

4 Pengumuman Istimewa BN Kepada Rakyat Yang Menerima BR1M

Views: 658

Pengerusi Barisan Nasional, Datuk Seri Najib Razak membentangkan kandungan manifesto pada Majlis Pelancaran Manifesto Barisan Nasional Pilihanraya Umum 14 di Axiata Arena. Pengumuman istimewa malam ini. Disebabkan ekonomi kita semakin baik dan kedudukan kewangan semakin kukuh, hasil kutipan GST pun semakin bertambah, maka kerajaan BN berkongsi dengan rakyat. Bagi isi rumah berpendapatan RM3,000 ke bawah, […]

Cara Hilangkan Ketuat Dengan Mudah

Views: 685

Saya pasti ramai yang mengalami masalah ketuat. Ada yang di kaki, ada yang di tangan. Tapi macam cara hilangkan ketuat dengan mudah. Ketuat ni memang menyemak dan anda pasti lagi suka kalau ia hilang betul tak? Apakah punca ketuat? Ketuat berpunca daripada virus HPV. Kebanyakan orang memang menjadi pembawa kepada virus ini. Tidak semua orang […]

2 Pembuli Dan Curi Duit Serta Telefon Bimbit Remaja OKU Adalah Penagih Dadah

Views: 209

Dua orang lelaki sebelum didakwa menyamun telefon bimbit dan wang tunai ramaja OKU berkenaan. Video yang dimuat naik oleh Nur Izzara Aisha di facebooknya mendapat ribuan perkongsian dan perhatian netizen. “Kejadian membuli dan mencuri telefon bimbit milik seorang anak kurang upaya (OKU).  “Mohd Nor Akmal dibuli di padang permainan di rumah murah Taman Sri Kluang serta telefon […]

9 Persiapan Yang Bisnes Owner Wajib Buat Sebelum Rekrut Team Sales!

Views: 212

Anda seorang bisnes owner yang ada impian nak bina team sales sendiri? TOLONG BACA DULU INFO NIH! Baru la nanti korang buat dengan betul beb. . . Nak bina team sales bukan senang sebenarnya. Banyak item dan elemen yang bisnes owner kena kaji dan buat persiapan sebelum start rekrut team sales. Kalau tersilap langkah, bisnes […]

Dipenjara Kerana Perniagaan Online!

Views: 195

Kebiasaannya kalau telefon saya, dihubungi lewat malam dari nombor yang tidak saya kenali saya pasti ada berlaku tangkapan. Pasti ada yang memerlukan khidmat saya untuk mewakili ahli keluarga yang ditahan. Pagi sabtu, saya terima panggilan seawal jam 6.58 pagi, nombor yang saya tidak kenali. Dia maklumkan yang isterinya ditangkap semalam. Isterinya sendiri telah ke balai […]

Amalan tarik rezeki masuk dalam rumah dan tak sempit hidup yang ramai orang tak tahu

Views: 255

Amalan tarik rezeki masuk dalam rumah dan tak sempit hidup yang ramai orang tak tahu.. Selama ni saya cuma ikut2 je buat.. bukan atas dasar ilmu.. tapi kesannya masyaAllah saya sendiri dapat rasakan.. yaAllah syukur sangat padaMu.. hari ni orang kata kita kena syukur kalau dapat gaji.. dapat projek.. dapat duit.. naik pangkat rezeki.. tapi […]