Daily Rakyat – Page 96 of 119 – Mencerna Pemikiran Masyarakat

Terkini @ Daily Rakyat

PERKONGSIAN SEORANG JANDA : Masa Ada Suami Selekeh , Kenapa Bila Janda Je Baru Berhias?

Kalu janda yg cantik2, mesti org mengata,mase ade suami selekeh,dh jadi janda baru pandai nk melawa. Laki dh lari baru terhegeh hegeh cari gincu. sy nk share satu story client lama sy (ats izin) 1. During hearing case(anak dia),sy kagum sgt,usia dh hampir separuh abad tp body mcm ank dara,bergaya,kulit mulus tegang .setiapkali hadir ke […]

Tips Bagaimana Menjaga Hati Ibu Bapa Kita

Ibu bapa adalah kurnia Ilahi untuk kita. Ibu bapa adalah insan yang telah mengerah semua tenaga mereka dalam membesarkan kita. Mendidik dan mencorak kita untuk menjadi seorang insan. Namun apakah tugas kita sebagai seorang anak? Apakah tanggungjawab kita sebagai seorang anak kepada kedua ibu bapa kita ini? Apakah balasan yang patut kita beri kepada kedua-dua […]

Untuk Berniaga Tiada Jalan Singkat Berjaya

Kisah ini saya ‘repost’ dan edit balik khas untuk bacaan follower baru saya. Tujuannya adalah untuk semangat dan motivasi. Bersabarlah untuk satu-satu tempoh masa. Jangan putus asa. Tiada satu pun sesuatu yang berlaku adalah sia-sia. Saya mulakan bisnes 9 tahun lepas. 2 tahun bisnes sambil bekerja sebelum berhenti untuk bisnes sepenuh masa. Orang rumah, lepas […]

SUNTIKAN VAKSIN: Kebaikan Atau Keburukan?

Pada asasnya, imunisasi atau vaksin yang disuntik ke dalam badan kanak-kanak diperbuat daripada virus yang diambil dari kambing yang mati dan busuk. Virus ini dilemahkan dengan plumbum, merkuri dan aluminium. Ia ditambah pula dengan ekstrak air punggung babi, anjing dan monyet. Antara kesannya ialah kanak-kanak akan mudah mendapatkan demam panas, demam kuning, minda menjadi lemah […]

asas bisnes

Perkongsian Bagaimana Cara Perniagaan Untuk Berjaya oleh Hafiz Wasa

Saya berhenti kerja dari sektor kerajaan pada bulan Julai 2014. Sekarang sudah hampir 2 tahun saya ‘menganggur’. Apa saya buat dalam tempoh ‘menganggur’ itu? Saya bina beberapa portfolio perniagaan. Pertama farmasi, kedua Mesotropin dan ketiga Estetika Medispa. Dalam ketiga-tiga portfolio ini, yang paling rumit untuk dibina adalah Mesotropin. Ia bukan sahaja memakan kos yang sangat […]

Pesakit Yang Diserang Makhluk Halus Berjaya Diubatkan Oleh Pihak Hospital – Si Dukun Pula Yang Disanjung Tinggi

Tersebutlah kisah… Ada seorang pesakit yang memang diketahui menghidapi kencing manis tapi tak mahu makan ubat. Pesakit ini lebih suka berubat dengan dukun. Namu kali ini dia diserang ‘makhluk halus’ yang membiak dikeseluruhan paru-parunya. Sudah teruk tak mampu bernafas, dia terus melupakan dukunnya lantas terus ke hospital. Di hospital, keadaannya sudah tenat sehingga terpaksa dimasukkan […]

Pengantin Perempuan Dicerai Talak 3 Sejurus Selepas Setengah Jam Akad Nikah Kerana Wang Hantaran

Lame gak aku jd photographer wedding. Macam2 aku dah tempuh. Ni aku nak share skit citer yg pernah terjadi depan aku dulu. Mas hantaran kawen mak ayah pompuan ni letak rm22,222.22. Mmg mahal gile…tapi si laki ni setuju. Aku tgk pon laki ni bukan calang2 org gak. So sampai la hari akad nikah, happy je […]

Mari Kita Cuba Memahami Bahawa Dalam Rezeki Kita Ada Juga Rezeki Orang lain

Kita biasa mendengar orang berkata,dalam rezeki kita ada rezeki orang.Secara ringkas kita lihat ada bahagian rezeki kita yg mungkin berkongsi dengan orang iaitu yg wajib adalah zakat dari bahagian rezeki wajib diberi kpd asnaf,yang sunat ialah sedekah jariah dan yg harus adalah bila kita belanjakan untuk membeli barang atau membayar perkhidmatan.Jadi Allah kekadang menurunkan rezeki […]

Langkah untuk Bebas daripada Hutang

Hutang merupakan perkara yang biasa berlaku di dalam kalangan masyarakat masa kini. Tanpa kita sedar semakin hari semakin banyak hutang yang terpaksa kita tanggung. Bebanan hutang ini boleh membuatkan seseorang itu tertekan dan boleh menyebabkan perkara-perkara negatif datang bertamu di dalam diri mereka. Bagi sesetengah orang yang berhutang. Mereka terpaksa bekerja lebih masa dan memiliki […]

Bagaimana Cara Untuk Menghilangkan Stretch Mark Bagi Ibu Yang Baru Lepas Bersalin

Cara menghilangkan stretch mark dengan cepat adalah hal yang paling dicari oleh para ibu setelah melahirkan. Timbulnya stretch mark saat masa kehamilan merupakan hal yang sudah biasa, namun jika dibiarkan tentu akan mengganggu penampilan. Strech mark merupakan guratan yang terjadi pada kulit ibu hamil. Hal ini disebabkan karena kulit yang merenggang melebihi batas dari elastisitas […]

Terkini Resepi @ Daily Makan