Info – Page 8 of 69 – Daily Rakyat

Kategori : Info

Perkara Pertama Perlu Dibuat Selepas Dapat Kunci Rumah

Perkara pertama selepas dapat kunci, bukan cuci rumah dan terus masuk ya anak-anak. Tetapi periksa dulu setiap kecacatan dan kerosakan yang ada seperti cat tertanggal, dinding crack, plaster tanggal, tiles lompong, paip bocor dan lain-lain lagi yang perlu anda periksa. Selalunya pihak pemaju akan memberikan tempoh selama 24 bulan atau 2 tahun untuk kita membuat […]

meja kerja

Meja Kerja Khas Diciptakan Untuk Para Pekerja

Mesti ada yang tengah duduk kat meja kerja dan sedang menguap kan. Mengantuk dan tak tahu nak mulakan kerja yang mana dulu. Demi untuk mencari rezeki, kita terpaksa bangun seawal jam 6 pagi untuk ke tempat kerja. Lawanlah rasa mengantuk itu demi untuk sesuap nasi. Tahukah anda bahawa terdapat sebuah syarikat yang telah mereka satu […]

tanda-tanda

Tanda-Tanda Anda Mungkin Ada Batu Karang

Batu karang adalah batu yang terbentuk di dalam saluran pembuangan air kencing iaitu daripada buah pinggang hinggalah ke bahagian pundi kencing. Batu karang adalah garam dan mineral yang biasanya terdiri daripada kalsium atau asid urik. Namun dalam maksud perubatan penyakit ini disebut berbeza beza , simptom serta tempat sakit bergantung kepada lokasi batu tersebut. Terdapat […]

Menyimpan

5 Tempat Menyimpan Wang Yang Paling Terbaik

Tahun 2020 semakin tiba, kajian mendapati 3 daripada 4 rakyat Malaysia tidak dapat atau tidak ada simpanan kecemasan walaupun RM1000. Oleh itu, kita perlu mula dari sekarang. Jadi berapa peratus yang perlu disimpan dari gaji kita. Ada yang sarankan 20% hingga 60% daripada gaji kita. Tidak kisah 20%,30% atau 60% sekali pun, itu tidak penting. […]

New Games 2020

Ini sudah menjadi tahun yang besar untuk keluaran game yang menarik. Dengan itu banyak permainan baru yang akan datang pada tahun 2020, cabaran yang akan kita hadapi ialah mencuba untuk mencari masa untuk memainkan mereka semua. Cyberpunk 2077 Game Cyberpunk 2077 merupakan game yang paling dinantikan untuk tahun 2020. Game ini merupakan role-playing video game yang dibangunkan […]

sambut hari lahir

5 Tips Untuk Sambut Hari Lahir Anak

Mahu sambut hari lahir anak? Mestilah anda nak kan. Mesti anak anda happy kalau anda sambut hari lahir mereka. Kita tak perlu buat sambutan yang besar-besar, buatlah sesuai bajet yang anda ada.  Minimumkan perbelanjaan anda. Ikuti tips untuk sambut hari lahir anak anda. 1. Lokasi Cari tempat yang menarik dan cantik seperti dewan, restoran, taman […]

masyarakat

Pakaian Tradisional Masyarakat Melayu

Pengenalan Pakaian lazimnya mengambarkan budaya bangsa seseorang yang hidup di dalam sesebuah kelompok masyarakat. Setiap bangsa yang wujud di bumi ini mendapat kesan dan pengaruh kuasa luar yang dapat membentuk identiti sesebuah masyarakat. Yang melambangkan bangsa, abad kewujudan mereka dan kepercayaan yang diamalkan pada ketika itu. Pada zaman dulu Orang Melayu tempatan pra sejarah sudah […]

Negara Yang Mempunyai Keluasan Yang Besar

Negara Yang Mempunyai Keluasan Yang Besar

Negara yang mempunyai keluasan yang besar kebiasaanya mempunyai budaya kehidupan yang pelbagai serta unik. Dari segi bentuk muka bumi, Malaysia dikategorikan negara yang bertuah dalam beberapa aspek. Kita dianugerahkan dengan sumber bumi yang banyak walaupun keluasan negara kita kecik berbanding negara negara besar. Antara negara yang mempunyai keluasan yang besar 1. Russia (17.1 juta km […]

eSport

Main Game Pun Boleh Buat Duit Ke?

Bermain permainan video telah menjadi sebahagian daripada aktiviti harian bagi masyarakat pada masa kini. Kita sekarang berada dalam era ledakan maklumat dan perkembangan teknologi. Dengan adanya kemudahan internet dan teknologi, ianya membuka ruang kepada orang ramai untuk mengaut keuntungan dari segi material mahupun bukan material. Selain itu, ianya juga membuka banyak peluang pekerjaan baru yang […]

dekorasi ruang tamu rumah

6 Tips Dekorasi Ruang Tamu Rumah

Anda tak tahu macam mana nak dekorasi ruang tamu rumah anda? Bosan dengan dekorasi sedia ada? Jom tukar dekorasi ruang tamu anda supaya ianya lebih menarik dan cantik. Ruang tamu ialah ruang yang paling penting dalam sesebuah rumah kerana ia merupakan ruang aktiviti utama keluarga. Kali ini, kami kongsikan tips dekorasi ruang tamu rumah yang […]