Info – Page 5 of 54 – Daily Rakyat

Kategori : Info

Psychotic Disorders

Apakah Jenis Psyhotic Disorder? Apakah Pula Gejala Yang Dihadapi Oleh Penghidap Psychotic Disorder

Psychotic Disorder merupakan salah satu dari kumpulan penyakit yang serius yang memberikan kesan kepada minda seseorang individu yang menghidap penyakit ini. Ia akan membuatkan seseorang itu sukar untuk berfikir secara jelas, membuat keputusan yang betul, bertindak balas dengan perasaan, komunikasi yang berkesan, memahami keadaan sebenar dan berkelakuan sewajarnya. Apabila gejala ini bertambah teruk, mereka yang menghidap […]

bawang putih

Khasiat Misteri Yang Ada Pada Bawang Putih

Bawang putih merupakan salah satu antara superfood. Ia mempunyai banyak khasiat untuk kita. Bawang putih sangat bagaus untuk kesihatan dalaman. Penggunaan bawang putih juga sebagai penambah rasa bagi masakan dan sebagai penggunaan bagi penjagaan kesihatan dan kecantikan luaran. Namun bukan itu sahaja, bawang putih juga dikatakn dapat mencegah pelbagai jenis penyakit. Sungguh mengagumkan khasiat yang […]

Pertubuhan NGO

5 Tahap Yang Wajib Di Tempuhi Oleh Sesebuah Pertubuhan NGO Untuk Mencapai Kejayaan

NGO atau nama penuhnya Non-Govermental Organization merupakan satu pertubuhan NGO yang ditubuhkan oleh pihak swasta yang tidak mempunyai sebarang hubungan dengan mana-mana badan kerajaan. Namun terdapat juga sesetengah NGO yang dibiayai oleh sesetengah pihak kerajaan. Pada post kali ini, kami ingin kongsikan dengan anda tentang taha-tahap yang harus ditempuhi untuk menubuhkan badan NGO yang dikongsikan […]

Bahaya Tidur Lebih 8 Jam

Kebiasaannya setiap pelajar mengalami kekurangan waktu tidur kerana sibuk menyiapkan tugasan, study group, final year project dan sebagainya. Memang susahbagi seseorang pelajar untuk mendapatkan waktu tidur yang cukup iaitu 8 jam sehari. Oleh sebab itu, pada hujung minggu wajib bagi mereka untuk ‘qada’  tidur sepuas-puasnya. Tetapi tido yang berlebihan adalah bukan amalam yang baik. Waktu yang paling disarankan untuk […]

Rahsia Timun – Mencegah Kanser Kulit

Biasanya timun ni kita selalu makan sebagai ulam sahaja atau pun dimakan dengan nasi lemak atau nasi kosong. Tapi, timun ni sebenarnya banyak khasiat dan kebaikan dia pada kulit kita! Sebab ada sesetengah orang yg amalkan timun ni sebagai menu diet mereka. Timun dicampur dengan sayuran atau buahan lain dan dijadikan sebagai jus dan bermacam-macam […]

Bullet Ant Mempunyai Gigitan Yang Paling Menyakitkan

Apa itu Bullet Ant/Paraponera Clavata? Bullet Ant/Paraponera Clavata berada pada kedudukan senarai nombor satu dalam Indeks Schmidt Sting Pain sebagai semut api yang memunyai gigitan paling menyakitkan di dunia. Indeks ini diilhamkan oleh Justin Schmidt berdasarkan kepada bisa gigitan semut ini yang dikatakan sama seperti terkena peluru senjata api. Malah, 30 kali ganda lebih menyakitkan […]

Panjangkan dan Lebatkan bulu Mata seperti barbie doll

Patung Barbie dianggap sebagai ikonik bagi wanita yang menginginkan paras rupa jelita dan tubuh yang sempurna. Realitinya memang mustahil untuk menjadi  sempurna seperti Barbie Doll. Apalagi fizikal wanita terdapat dalam pelbagai saiz, bentuk dan ketinggian. Tak salah nak kan kecantikkan, tapi jangan terlalu obses ya. Mungkin satu-satunya kecantikan Barbie yang boleh anda manfaatkan kepada diri […]

Jenis kucing pelik yang ramai tidak tahu

Jika sebut berkenaan dengan kucing, pastinya ramai peminat kucing di sini. Siap ada kelab pencinta kucing lagi sekarang ini. Mungkin kita sudah tidak asing dengan istilah seperti kucing kampung, kucing Parsi, kucing Angora, bahkan sekarang ini terdapat banyak kucing-kucing eksotik seperti Sphinx dan Maine Coon yang telah mula memasuki pasaran Indonesia. Sebenarnya masih terdapat banyak […]

Cara Menghilangkan Batuk Yang Paling Padu

Batuk dan selsema adalah dua penyakit  yang sering menyerang kita semua pada masa yang sama. Setiap orang akan dijangkiti penyakit demam ini sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh setahun. Jadi, pada hari yang indah ini saya ingin kongsikan kepada anda semua tentang cara menghilangkan batuk yang paling padu dan berkesan untuk anda semua. Jom baca dan fahami […]

14 Kebaikan Vaseline Yang Wajib Anda Ketahui

Di kalangan wanita pasti tidak asing lagi dengan produk Vaseline ini. Kebanyakan wanita pasti mempunyai produk Vaseline ini. Vaseline ini merupakan salah satu produk penjagaan kulit yang sangat mengagumkan, serta sangat popular dan dipercayai ramai. Produk Vaseline ini boleh didapati di mana-mana kedai berdekatan anda. Produk Vaseline ini juga turut dijual pada harga yang sangat-sangat […]