Info – Page 5 of 51 – Daily Rakyat

Kategori : Info

Tips Memulakan Perniagaan

Tips Memulakan Perniagaan Produk Sendiri Yang Wajib Korang Tahu

Pada zaman kini, ramai anak-anak muda yang ingin melakukan bisnes produk sendiri tanpa mengetahui sebarang tips memulakan perniagaan. Merek hanya main hentam je.Tetapi kerana kos sara hidup yang melambung tinggi dan peluang pekerjaan yang makin berkurang disektor kerajaan menjadikan keghairah anak-anak muda untuk membuka peluang pekerjaan sendiri semakin meningkat. Memang tidak dinafikan pendapatan mereka yang […]

Baby Safety Gate

DIY Baby Safety Gate Untuk Keselamatan Anak Kecil Di Rumah.

Pemasangan Baby Safety Gate merupakan salah satu aspek yang penting dalam sesebuah rumah terutamanya yang mempunyai anak kecil. Namun mungkin ada yang tidak kreatif untuk membuatnya sendiri dan terpaksa mengubah orang lain untuk memasangnya. Bila dah upah orang, kos untuk memasang juga akan meningkatlah. Ibu bapa di rumah pasti risau dengan keselamatan anak-anak kecil walaupun […]

Sampai Mengemis Merayu Minta Hutang Dari Sahabat Baik

Islam sendiri ada cara-cara berhutang yang betul. Dalam Al-Quran, ayat yang paling panjang adalah mengenai hutang. Al-Baqarah, 282. Semua orang terutamanya yang beragama islam juga sudah sedia maklum bahawa setiap hutang manusia di dunia tetap perlu dilunaskan sekalipun kita sudah meninggal dunia. Walaubagaimanapun, ada lagi sesetengah masyarakat yang tak ambil kisah tentang hukum hakam dan […]

Pilihan Susu Terbaik

Pilihan Susu Terbaik Yang Harus Di Ambil Oleh Ibu dan Anak Selepas 2 Tahun

Haii ibu-ibu di luar sana, di sini saya nak bagitahu dan kongsikan satu jenis susu yang baik untuk kesihatan dan sangat sesuai diambil oleh ibu dan anak kecil (selepas 2 tahun) dan pilihan susu terbaik untuk anda adan anak. Walaupun ianya sekadar susu tetapi korang harus ambil tahu kandungan dan kuantiti yang perlu diambil untuk […]

Tips Ibu Mengandung Yang Wajib Anda Ketahui

Setiap insan yang mendirikan rumah tangga mempunyai impian dan cita-cita untuk menimang cahaya mata. Ada yang di anugerahkan cahaya mata di awal usia perkahwinan mereka dan tidak kurang juga ada yang dikurniakan cahaya mata pada lewat usia perkahwinan mereka. Namun apapun rezeki Allah S.W.T itu sangat luas. Jangan mengeluh bagi mereka yang masih belum menimang […]

Jenis Batuk

Jenis Batuk Dan Cara Rawatannya

Batuk  merupakan satu simptom kesihatan yang bukan sahaja menyebabkan diri kita tidak selesa, malah turut boleh menyebabkan orang lain di sekelilin kita terganggu dan juga mempunyai beberapa jenis batuk. Sekarang ni musim batuk. Batuk ada macam-macam jenis dan ubatnya ada macam-macam. Mana yang sesuai? 1.Batuk Kering Batuk kering atau juga dikenali sebagai Tuberkulosis (TB) merupakan […]

Percutian Di Pulau Kapas

Pulau Kapas Destinasi Yang Sesuai Untuk Percutian Bersama Keluarga!

Haii kawan-kawan sekalian, Haa pasti korang semua tak tahu nak pergi bercuti ke mana kan? Nak bawa anak jalan-jalan musim cuti sekolah nanti, tengok-tengok pulau, mandi-manda. Meh sini saya nak bagitahu tempat yang sesuai untuk korang bercuti hilangkan stress dan santai bersama keluarga iaitu Pulau Kapas, Terengganu! Tak perlu pergi pulau jauh-jauh dari Malaysia sebab […]

Tips Membeli Rumah

Tips Membeli Rumah Landed

Dalam kita tidak sedar, banyak tips membeli rumah yang dikongsikan untuk mereka yang baru pertama kali ingin membeli rumah. Membeli rumah adalah impian setiap orang di Malaysia. Terutama rumah pertama yang akan didiami. Bagi rumah untuk tujuan pelaburan pula dibeli dengan strategi lain. Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli rumah bertanah (landed house), beberapa perkara […]

Move On

Move On: Tak Tahu Macam Mana Nak Move On? 10 Cara Terbaik Untuk Lupakan Si Dia

Mesti anda semua pernah bercinta kan? Jarang lah yang hidup single memanjang. Budak sekolah rendah sekarang pun sudah pandai cinta-cinta monyet. Ada yang bercinta dari zaman sekolah lagi sampai zaman bekerja pergh memang tabik la dekat mereka sebab bukan senang nak kekalkan hubungan yang lama, banyak ujian nya betul tak? Mesti anda pernah lalui macam-macam […]

Sediakan Mereka Untuk Kehidupan Bukan Pekerjaan

“Sediakan Mereka Untuk Kehidupan Bukan Pekerjaan”

Mungkin Satu sesi bersama dengan penerima anugerah “Nobel Laureate”, Mohamad Yunus dari Grameen Bank, Bangladesh telah diadakan untuk berkongsi perjalanan beliau menjelajah dunia abad ke 21 ini. Beliau berkongsi visi untuk menyelamatkan umat manusia dengan membawa impiannya untuk menangani tiga ‘Zeros’, ‘Zero’ Kemiskinan, ‘Zero’ Pengangguran dan ‘Zero’ Pelepasan Karbon bersih. Idea yang disampaikan oleh beliau memberi inspirasi […]