Hal Semasa – Page 8 of 39 – Daily Rakyat

Kategori : Hal Semasa

Tony Fernandas, Pengasas Air Asia Mengahwini Gadis Korea Berumur 20 Tahun!

Umum tidak mengetahui kisah peribadi Sir Tan Sri Tony Fernandas, Billionair dari Malaysia ini yang berjaya memberikan ‘demokrasi’ kepada penerbangan untuk semua dengan tagline ” Now everyone can fly”. Terkini pengasas AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes mengahwini teman wanitanya dari Korea, Chloe. Sekali imbas, cantiknya Chloe ini persis seperti Marion Counter, isteri kepada Syed SM Nasaruddin. […]

Testimoni Fake Braces Yang Tidak Akan Didedahkan Oleh Si Penipu

Sebelum ini kecoh satu Malaysia tentang kes Doktor gigi palsu yang menawarkan khidmat “braces” untuk mencantikkan gigi supaya tersusun rapi. Sebenarnya ramai lagi yang di luar sana yang menawarkan khidmat “braces” yang tak bertauliah ini dengan harga yang “murah”. Seorang Dr gigi yang bertauliah telah berkongsi kesan fake braces yang dialami oleh pesakitnya. Di harapkan […]

Malaysia Menuju “Cashless Society” pada Tahun 2050?

Mungkin ramai kurang faham atau tersalah anggap maksud ‘cashless’ dalam tajuk tersebut dan anggap pada tahun 2050 nanti wang ringgit tidak wujud lagi di Malaysia? Apa yang di maksudkan ‘cashless’ tersebut adalah transaksi ringgit secara elektronik atau atas talian tanpa penggunaan wang ringgit dalam bentuk fizikal seperti kredit kad, debit kad dan online banking. Ayman Rashdan […]

Bukan Susah Nak Jadi CleverGirl

Sara Amelia Muhammad Bernard,Wakil negeri Perak, diumumkan sebagai juara program realiti, Clever Girl Malaysia musim kedua, malam tadi (13/Okt/17). Beliau berusia 25 tahun itu merupakan graduan Asasi Psikologi Ekonomi dan Matematik  menewaskan tiga peserta lain pada pentas akhir yang berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, dan melayakkanya membawa pulang wang tunai RM100,000. Ada […]

Atlet Penerjun Dirogol? Suspek Mengaku Tidak Bersalah

Semalam berita berkenaan jurulatih skuad terjun negara telah hangat diperkatakan di media-media masa terutama di akhbar-akhbar utama dan juga saluran televisyen negara. Seorang jurulatih pasukan terjun kebangsaan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen, di sini, semalam atas pertuduhan merogol seorang atlet penerjun wanita, September lalu. Huang Qiang, 35, yang berasal dari China membuat pengakuan itu […]

Suasana Politik Di Jepun Ada Persamaan Dengan Politik Malaysia Hari ini

Perdana Menteri Jepun, Shinzo Abe bersetuju membubarkan Parlimen negara ini bagi memboleh­kan pilihan raya diadakan lebih awal. Proses pengundian yang berlangsung setahun lebih awal itu dijangka diadakan pada 22 Oktober depan, lapor BBC. Ada saudara kita bernama Ayman Rashdan Wong di Facebook berkongsi tentang apa yang berlaku mengenaik politik dan parliment Jepun. Rupa-rupanya suasana politik […]

Bom Perang Dunia Kedua Punca Letupan Di Kawasan Pembinaan MRT

Letupan bom lama peninggalan Perang Dunia ke 2 dikenal pasti punca tragedi menyebabkan tiga pekerja parah dalam kejadian di tapak pembinaan MRT Bandar Malaysia, dekat Sungai Besi. “Ia adalah bom lama ketika Perang Dunia Kedua dan meletup secara tiba-tiba sewaktu kerja pembinaan sedang dijalankan,” Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh. Berikut merupakan […]

Polis Gatal Dikenakan Tindakan

Baru-baru ini viral tentang video sekumpulan polis di Johor yang sedang menari bersama pemilik pusat judi yang tersebar di media sosial. 7 orang anggota polis yang terlibat dalam video yang di rakam di kelab malam di Muar itu telah dipindahkan ke unit lain. Belum reda isu itu, tersebar pula sekeping gambar anggota polis bersama seorang […]

Ibu Sanggup ‘Jual’ Anak Kerana Hutang

Polis telah menahan dua wanita termasuk seorang ibu dituduh melacurkan anak kandungnya berusia 14 tahun untuk melangsaikan hutang yang terlalu banyak, di Lawas, Limbang pada 8 Oktober. Tangkapan pertama dilakukan pada 2.15 petang di Jalan Liaw Kim Liu, Lawas melibatkan suspek berusia 30 tahun iaitu ibu mangsa, kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak; Datuk Dev […]

Surat Terbuka untuk Boy Iman

Berikut adalah surat terbuka saudara Khairul Ezuwan di Halaman Facebooknya kepada Pengarah Urusan DBI Properties Datuk Nuruliman A Rahman atau dikenali Boy Iman. Seminggu ni aku lihat kau diheret ke sana ke sini boy ditahan reman, bergari. Tapi aku tak tau adakah bibit penyesalan dah mula timbul dalam diri kau. Sebagai manusia aku pun ada perasaan belas kasihan, tetapi […]