tips – Page 2 of 3 – Daily Rakyat

Tag : tips

5 Petua Semulajadi Yang Berkesan Untuk Hilangkan Tompokan Panau

Panau merupakan tompokan putih yang membuatkan kulit wajah kelihatan tidak sekata. Bila kulit wajah ada panau, memang boleh menghilangkan keyakinan diri dan penampilan diri. Panau atau dalam bahasa saintifiknya Tinea Versicolor merupakan salah satu masalah jangkitan di lapisan luar kulit yang selalu berlaku disebabkan oleh kulat jenis Malassezia. Nah, ini saya kongsikan beberapa petua semulajadi […]

Tips Kecantikkan: 5 Tips Penjagaan Kuku Yang sihat

Penjagaan kuku ini sama nilainya dengan penjagaan wajah, rambut dan kulit. Tapi ramai yang tidak terlalu mengambil berat terhadap bahagian ini dan ianya juga mungkin dianggap tidak sepenting wajah. Hal ini demikian kerana, wajah, kulit dan rambut sering menjadi perhatian tatkala bercakap soal kecantikan. Di sini saya kongsikan petua dan rahsia penjagaan kuku yang sihat. […]

7 Tips Mudah Untuk Anda Merawat Lenguh Dan Sakit Kaki

Penyebab utama lenguh kaki atau kaki yang sakit adalah disebabkan perjalanan darah yang tidak lancar di bahagian arteri kaki. Penyebab lain, mungkin juga kerana otot kaki tegang dan otot betis pula meregang secara berlebihan. Jadi, apakah cara terbaik untuk mengatasi masalah ini? Disini saya kongsikan petua atau tips mudah untuk anda merawat lenguh dan sakit […]

Tips Kesihatan: Ini Antara 7 Khasiat Buah Nenas Yang Baik Buat Wanita

Mungkin ramai yang tidak tahu mengenai khasiat buah nenas yang terdapat di dalam sebiji buah nenas. Untuk pengetahuan anda semua, disebalik kulitnya yang tajam dan berduri, rupanya buah nenas ini memiliki banyak khasiatnya yang tersendiri khusus buat kaum wanita. Berikut antara 7 khasiat buah nenas yang baik buat wanita. 1. Atasi senggugut & lancarkan haid […]

Lemak yang berlebihan boleh membuatkan anda tidak senang duduk. Berikut 6 cara bakar lemak dalam tubuh, No.2 mudah jer

Cara Bakar Lemak Dengan Cepat .Lemak yang berlebihan boleh membuatkan anda tidak senang duduk. Setiap orang mempunyai tempoh atau jangkamasa berbeza untuk membakar lemak dalam tubuhnya.Ia bergantung berapa banyak kelebihan lemak yang ada di dalam tubuh. Semakin tebal lemak tertimbun, semakin banyak waktu yang diperlukan untuk membakarnya. Berikut beberapa cara bakar lemak dalam tubuh dengan keadaan fizikal […]

Macam Mana Nak Jadi Kaya

Macam Mana Nak Jadi Kaya Macam Orang Lain? Best kan kalau kaya macam orang lain. Begini Caranya untuk kaya macam orang lain

Tips dan Cara-Cara untuk Menjadi Kaya Macam Mana Nak Jadi Kaya Macam Orang Lain? “Alangkah seronoknya kalau aku kaya” Boleh dikatakan semua orang nak jadi kaya raya dan bergelar jutawan. Semua orang mahu hidup senang dan tidak mempunyai masalah kerana kekurangan kewangan. Mempunyai cita-cita untuk hidup bebas dan senang lenang dengan duit dan harta yang […]

Anda mempunyai masalah mudah lupa? Kami Akan Kongsikan Tips untuk Mudah Mengingat

Kita selalu tidak mengendahkan Tips untuk Mudah Mengingat kerana kita anggap benda hal ini remeh sahaja. Namun kita tidak sedar betapa pentingnya mengingat sesuatu dalam kehidupan seharian kita. Tidak kira kita sebagai pelajar ataupun yang sudah bekerja. Kami akan cuba kongsikan beberapa tips untuk mudah mengingat dengan anda semua. Semoga tips yang dikongsikan berguna bagi […]

7 Cara Mudah Untuk Hilangkan Kesan Hangus Pada Seterika

Tengah menggosok, tiba-tiba baju terkoyak atau berlubang disebabkan panas melampau. Memang sakit hati kan? Bukan hanya baju yang rosak tetapi kesan paling nyata adalah bila ada kesan hitam pada belakang seterika. Mungkin ramai yang tak tahu cara nak hilangkan kesan hangus pada seterika. Di sini ada beberapa cara bersihkan seterika yang boleh anda lakukan sendiri di […]

5 Cara Mudah Untuk Kecilkan Betis, Peha & Perut Dalam Seminggu!

Kegemukan dan lemak lelaki terletak pada perut. Bila nampak perut boroi, maka selalunya kita kata dia gemuk. Sebaliknya, lemak perempuan tidak terkumpul di perut tetapi di bahagian kaki, terutama paha. Selain itu, ada juga orang perempuan yang nampak kurus di muka, tapi sebenar masih mengalami masalah berat badan berlebihan. Jika anda mahu, terdapat banyak jenis senaman yang boleh […]

8 perkara yang perlu anda tahu sebelum open di media sosial

8 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Open Di Media Sosial

Ramai yang tidak tahu atau ambil peduli tentang keselamatan mereka ketika berada di medan media sosial. Terdapat banyak perkara yang perlu diambil tahu oleh masyarakat termasuklah antara 8 perkara yang perlu anda tahu sebelum open di media sosial. Sedar atau tidak, pendedahan diri dalam kalangan masyarakat Malaysia di media sosial tidak asing lagi. Dengan hanya […]