Daily Rakyat – Page 69 of 98 – Mencerna Pemikiran Masyarakat

Breaking

Teori MAHATHIR gantikan RAHMAN
Setelah berakhirnya Kerajaan Barisan Nasional, maka berakhir juga teori RAHMAN. Kini, Kerajaan Pakatan Harapan pula bermula dengan teori MAHATHIR. Adakah ini petanda kerajaan pakatan harapan akan memerintah lebih lama da ...

Terkini @ Daily Rakyat

Kenali Biodata Leftenan Adnan

701 Views

Adnan bin Saidi atau lebih dikenali sebagai Lt. Adnan Saidi dilahirkan di Kampung Sungei Ramal, Kajang, Selangor pada tahun 1915. Adnan Saidi merupakan anak sulung dalam keluarganya. Adik-adiknya, Ahmad bin Saidi dan Amarullah bin Saidi juga merupakan anggota tentera. Ahmad Saidi terbunuh dalam pertempuran selepas dia memasuki angkatan laut pada tahun 1939. Kapalnya, HMS Pelanduk, […]

12 Asas Moral Yang Wajib Anda Amalkan

132 Views

ASAS MORAL WAJIB HADAM FAIL la weehh!! 1- Flush atau pump mangkuk tandas lepas kencing! mangkuk punya orang! masuk premier toilet yang kau bayor rm5 tu nak pulak kau flush..toilet stesen minyak yang free tu kau bior ja bau pesing kencing kau! hancing betullah kau ni! 2- Cakap terima kasih lepas pelayan kat kedai makan […]

KOS BINA RUMAH SENDIRI SEMAKIN MAHAL : Ini Penjelasan Dari Kontraktor Tersohor, Mahligai Idaman

4,216 Views

Wan Syazwan merupakan Ketua Pegawai Operasi di Mahligai Idaman, sebuah syarikat kontraktor yang tersohor dan semakin berkembang di pantai timur iaitu di Kelantan, Terengganu dan Pahang. Ikuti perkongsian beliau berkenaan harga rumah yang semakin meningkat hari demi hari : Apabila saya membalas komen-komen di FB Mahligai Idaman, ada sebilangan orang mempertikaikan harga bina rumah yang […]

MEDICAL INSURANCE LAHANAT : Prudential BSN Takaful? Komen dan Review dari Pakar

4,360 Views

Mohd Azrul menceritakan pengalaman beliau berkenaan dengan takaful insurance di facebook profile beliau dan mendapat hampir 9,000 share. Ikuti kisah beliau : Sy nk viralkan rasa tertipunya sy dengan polisi syarikat insurans PrudentialB** FUCKFULL ni.. Harap leh jadikan iktibar untuk rakan2 yg nak amik polisi syarikat ni dimasa akan datang.. Kisahnya mcm ni:- 12/8/2016- kul […]

Bagaimana Menguruskan Syarikat Dengan Betul – Hafiz Wasa

143 Views

Saya Hafiz Wasa selaku CEO Mesotropin Sdn Bhd dan Managing Director Estetika Medispa Sdn Bhd. Ramai yang bertanya macam mana menguruskan syarikat dengan betul. Sebenarnya ia tertakluk bagaimana anda menguruskan syarikat itu. Bagaimana gaya anda menguruskan syarikat? Corak pentadbiran anda dalam sesebuah syarikat akan penentukan sejauh mana syarikat anda boleh mengembang. Puan Ainon daripada ABS […]

Sejarah Penubuhan Aman Palestin

89 Views

Pembentukan Negara Haram Israel pada 15 Mei, 1948 di bumi Palestin 68 tahun lalu telah mengundang malapetaka besar di mana dunia mulai menyaksikan kekejaman rejim Zionis memalui pertempuran demi pertempuran yang mengakibatkan beribu-ribu warganegaranya gugur syahid, jutaan pelarian yang meninggalkan tanahairnya sendiri berhadapan masalah pengangguran dan cacat anggota. Tidak kurang juga anak-anak menjadi yatim kerana […]

Kisah Makcik Si Penjual Kuih Yang Menyentapkan Hati

181 Views

“Makcik, bagi kuih ni 2, yang ni 3,” kata Nora. “Tak nak tambah lagi satu nak bagi cukup tiga ringgit?” tanya makcik itu. “50 sen satu kuih? Kenapa mahal benar ni cik?” tanya Nora secara berseloroh. “Bolehlah, saya tambah lagi satu biji.” Makcik itu menyepit kuih lapis berwarna merah jambu itu lalu diletakkan di dalam […]

Tips Masuk Universiti Buat Mereka Yang Akan Melanjutkan Pelajaran

352 Views

Sedang admin menikmati hujan yang lebat di petang hari nie sambil makan pisang goreng, perghhh sedap nyer,, hahaha… Admin belek2 laa ‘news feed’, kebanyakan ‘news feed’ friend admin pasal masuk universiti. Oww..patutlaa result upu kan dah keluar kelmarin dulu. Tu yang excited sangat nak sambung belajar. Ada yang post pasal beli persiapan terakhir la, pasal […]

Komen Peminat Game Tegar Terhadap Pokemon Go

26 Views

Aku habis RM3.99 untuk Game Viral Pokemon Go. Saham Nintendo 50% meningkat pulak tu! Sudah 3 hari bermain dengan Pokemon Go. Aku memang peminat anime Pokemon sejak kecil. Malah hampir mengingati hampir kesemua pokemon yang terdapat dalam anime tersebut. Malah aku juga peminat tegar games PES, FIFA, Far Cry, GTA, Battlefield dan banyak lagi. Tapi […]

Strategi Penjenamaan : Panduan Untuk Pengasas Produk

768 Views

Kalau kita tengok zaman sekarang nie ramai yang buat produk sendiri. Tak kisah laa produk apa2 apun. Produk kesihatan ke, produk makanan ke, produk penjagaan kulit ke. Tapi tahukah anda penjenamaan produk amat penting dalam pemasaran ?? Bagaimana kita nak hasil suatu jenama produk yang akan disebut2 orang ramai ?? Dibawah ini sedikit tips dalam […]