Pendidikan – Page 4 of 6 – Daily Rakyat

Kategori : Pendidikan

Bisnes dengan Modal RM10,000

Ramai antara kita bila ditanya memang minat memulakan perniagaan. Namun tidak ramai yang betul-betul bersedia untuk memulakan perniagaan. Ramai yang beranggapan untuk memulakan sesuatu perniagaan memerlukan modal yang sangat besar. Apatah lagi kalau perniagaan yang ingin dimulakan adalah perniagaan yang besar. Sebenarnya untuk memulakan perniagaan tidaklah semestinya bermula dari modal yang besar. Jika dirancang dan dan […]

Kesilapan berniaga online

5 Kesilapan Yang Dilakukan Oleh Perniaga Online

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini perniagaan online telah menarik minat orang ramai untuk mencaburi bidang bisnes online yang tidak perlu mengeluarkan kos perniagaan yang telalu tinggi untuk berniaga. Tetapi kemungkinan Perniaga tidak sedar kesilapan yang dilakukan menyebabkan sale dalam jualan tidak mencapai target sale yang lumayan. Jadi apakah kesilapan perniaga online yang mereka sendiri tidak […]

Tabiat Korek Telinga

KETAHUI TABIAT MENGOREK TELINGA : Mampu Melukakan Gegendang Telinga

Di Malaysia mungkin ada sesetengah rakyat di negara ini suka membersihkan telinga namun tidak mengetahui keburukan yang akan  menimpa kepada diri yang mampu memburukkan keadaan. Ada sesetengah mempunyai tabiat mengorek telinga yang dianggap sebagai satu kebersihan. Namun satu kajian telah dibuat di American Academy of  Otolaryngology yang mendapati mengorek telinga mampu melukakan gegendang telinga dan kesan-kesan lain […]

Permulaan Bagi Seseorang Yang Baru Ingin Memulakan Bisnes

Permulaan Bagi Seseorang Yang Baru Ingin Memulakan Bisnes

Pada masa kini  banyak  anak muda yang  ingin menceburi bidang bisnes dengan hasrat berjaya dalam bidang bisnes namun Permulaan Bagi Seorang Yang Baru Ingin Memulakan Bisnes bukanlah mudah untuk berjaya dengan sekelip mata tetapi memerlukan daya usaha dan ciri-ciri seperti berikut: Antara ciri-ciri Permulaan Bagi Seorang Yang Baru Ingin Memulakan Bisnes ialah: 1. Bermula dengan mindset […]

14 Teknik Membuat Copywriting Yang Baik Oleh Pakar

Berikut ialah perkongsian dari saudara Haryzat bagaimana untuk membuat copywriting yang baik untuk web jualan anda. Untuk makluman, saudara Haryzat merupakan usahawan online yang sangat berjaya dengan jualan ebook beliau “Rahsia Bisnes Kerajaan” mendapat sambutan yang luar biasa dari netizen. Ikuti perkongsian beliau berkaitan teknik membuat copywritting yang baik: Sebelum ni ramai yang jumpa ada bertanya […]

Cikgu Cantik Ini Sanggup Habiskan Ratusan Ringgit Untuk Pelajarnya, Tapi Ini Hasilnya

Acap kali kita lihat pada masa kini, guru disaman kedua ibu bapa pelajar ataupun dimalukan oleh pelajar sendiri di arus media. Berikut merupakan luahan perasaan seorang guru yang sanggup menghabiskan sedikit gajinya untuk anak muridnya tetapi dibalas dengan pandangan negatif oleh sesetengah ibu bapa. Saya seorang guru. Bukan ada elaun untuk stationary. Gaji sendiri juga diguna untuk didik […]

Tips Masuk Universiti Buat Mereka Yang Akan Melanjutkan Pelajaran

Sedang admin menikmati hujan yang lebat di petang hari nie sambil makan pisang goreng, perghhh sedap nyer,, hahaha… Admin belek2 laa ‘news feed’, kebanyakan ‘news feed’ friend admin pasal masuk universiti. Oww.. Patutlaa result upu kan dah keluar kelmarin dulu. Tu yang excited sangat nak sambung belajar. Ada yang post pasal beli persiapan terakhir la, […]

Tips Mengesan Kecacatan Rumah Baru

Perkara pertama selepas dapat kunci, bukan cuci rumah dan terus masuk ya. Periksa dulu setiap kecacatan atau kerosakan yang ada di rumah seperti dinding crack, cat tanggal, plaster tanggal, tiles lompong, bocor dan lain-lain lagi. Kebiasaannya pihak pemaju akan memberi tempoh selama 24 bulan atau 2 tahun untuk kita membuat inspection pada rumah dan kita […]

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha   Ketika murid lain menghabiskan masa rehat di kantin dan bermain, anak ini pula ke surau sekolah untuk menunaikan solat sunat duha. Bukan sekali sekala tapi itu rutinnya setiap hari. Salah seorang guru terdetik untuk merakam gambarnya yang sedang menunaikan solat sunat duha […]

Hantar Murid Darjah Dua Pulang Pukul 1 Pagi Diiringi Polis

HANTAR MURID DARJAH DUA PULANG PUKUL 1 PAGI DIIRINGI POLIS ================================= Pertamanya saya mohon maaf.Bukan tujuan untuk mengaibkan mana mana pihak.Namun kisah ini perlu dijadikan iktibar.Kita boleh tutup mata..tetapi hati kita tidak tega untuk melihat sahaja.Ini kisah masyarakat kita.Natijah daripada nilai masyarakat kita juga. Pernah viral tahun lepas.Terima kasih siakap keli dan beritasemasa.Aku tak popular […]