Daily Rakyat – Page 82 of 100 – Mencerna Pemikiran Masyarakat

Terkini @ Daily Rakyat

Biarlah Kami Viral Di Langit!

155 Views

Kami sudah biasa tubuh badan kami disimbahi dengan pelbagai bendalir badan dan kotoran. Darah, muntah, kencing, najis, ludah, air mentuban, nanah, kahak…namakan saja dan kami mmg sudah pernah bermandikan ini semua. Sedikitpun kami tidak pernah merungut apabila kami dikotori dengan semua ini. Malah kadang kala kami tidak hiraukan dan terpaksa meneruskan rawatan terhadap pesakit demi […]

  • 396
    Shares

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha

81 Views

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha   Ketika murid lain menghabiskan masa rehat di kantin dan bermain, anak ini pula ke surau sekolah untuk menunaikan solat sunat duha. Bukan sekali sekala tapi itu rutinnya setiap hari. Salah seorang guru terdetik untuk merakam gambarnya yang sedang menunaikan solat sunat duha […]

Kalau Dah Jodoh

273 Views

Coretan Saudara Mohd Makhzani Abdul Rahim KALAU DAH JODOH 9/8/2014 – sabtu ayah jumpa Nadhratan Naim Abdul Sani ngan Mama(my mother in law) dkt tahfiz di bagan serai 12/8/2014 – selasa mak bgtau aku ayah da bknn dkt sesorng nk jodohkan ngan aku 13/8/2014 – rabu stalk menyetalk di fb (tgk gmbr) 15/8/2014 – mak […]

Apa Sebab Running Man Mampu Mendapat Rangking Tertinggi

105 Views

Apa sebab Running Man mampu mendapat jutaan ahli tribe / super fans / die hard fans / true fans dari seluruh dunia? Angka tepat saya tidak tahu. Lihat pada ranking siaran dan sambutan yang diterima setiap kali mereka ke luar negara. Suasana di airport sahaja sudah cukup membuktikannya. Tempoh hari semasa berdiskusi dengan tim Modul […]

7 pengajaran Celik Kewangan

363 Views

Saya berpendapatan 5 angka sebulan pada usia 23 tahun tetapi tidak berduit. Dan ini 7 pengajaran Celik Kewangan yang boleh saya kongsikan. Selepas menamatkan pengajian di Universiti, kerjaya saya bergerak dengan cepat ke atas tangga korporat. Pada usia 23 tahun saya ditawarkan untuk bekerja di Saudi Arabia dengan pendapatan 5 angka sebulan. Saya bekerja di […]

MASALAH adalah PELUANG dan DUIT

106 Views

Perkongsian daripada Seorang Strategist Business iaitu, Dato’ Zaihal Hazri Abdul Halim yang menceritakan bagaimana bakat entreprenuer wujud dalam diri beliau. Ianya wujud sedari beliau masih bersekolah lagi. Dan ia berlanjutan sehingga beliau belajar di Universiti. Beliau memandang, setiap MASALAH adalah PELUANG dan DUIT. Saya tertarik dengan perkongsian beliau bilamana ketika beliau belajar di Universiti, sewaktu […]

DUHAI SUAMI … Jagalah Isterimu

285 Views

Pernah seorang wanita mengadu pada saya sebelum program keluarga sunnah yang lalu.. Ustaz, saya dah tak tahu nak buat apa. Saya sangat sayang suami saya. Dia tidak solat langsung. Jumaat pun tak pergi. Dia jenis tiada perasaan. Tidak pernah tolong saya di rumah. Dia kuat kerja sahaja. Siang malam kerja. Tak tahu lah betul atau […]

Tan Sri Yeoh Tiong Lay Memiliki Rumah Yang Menarik

395 Views

Tan Sri Yeoh Tiong Lay adalah pemilik kepada syarikat konglomerat YTL Corporation. YTL Corporation terkenal dalam industri pembinaan, perhotelan dan banyak lagi. Pada tahun 2015, beliau adalah orang ke-7 terkaya di Malaysia dengan jumlah harta USD2.8 billion (Lebih kurang RM11.8 billion). Syarikat YTL bermula dengan industi pembinaan pada tahun 1955 dan kini berkembang di serata […]

Hantar Murid Darjah Dua Pulang Pukul 1 Pagi Diiringi Polis

99 Views

HANTAR MURID DARJAH DUA PULANG PUKUL 1 PAGI DIIRINGI POLIS ================================= Pertamanya saya mohon maaf.Bukan tujuan untuk mengaibkan mana mana pihak.Namun kisah ini perlu dijadikan iktibar.Kita boleh tutup mata..tetapi hati kita tidak tega untuk melihat sahaja.Ini kisah masyarakat kita.Natijah daripada nilai masyarakat kita juga. Pernah viral tahun lepas.Terima kasih siakap keli dan beritasemasa.Aku tak popular […]

” Dik , tolong semak bacaan Al fatihah dgn tahiyyat akak boleh tak ” ?

76 Views

” Adik ofis dekat kawasan ni ke?,” tiba-tiba seorang kakak usianya kira2 hujung 40 an menegur aku seusai solat zohor tadi. ” Ha’ah kak… Kenapa yer?,” jawaku sambil bingkas bangun setelah siap memakai kasut. ” Ermmm…. Akak nak mintak tolong sikit sebenarnya, tapi akak seganlah.” “Akak selalu nampak adik lalu2 kat sini. Sebab tu akak […]