Daily Rakyat – Page 77 of 96 – Mencerna Pemikiran Masyarakat

Breaking

Teori MAHATHIR gantikan RAHMAN
Setelah berakhirnya Kerajaan Barisan Nasional, maka berakhir juga teori RAHMAN. Kini, Kerajaan Pakatan Harapan pula bermula dengan teori MAHATHIR. Adakah ini petanda kerajaan pakatan harapan akan memerintah lebih lama da ...

Terkini @ Daily Rakyat

NAK BELI PERABOT MURAH?: Lelaki Ini Tahu Lubuk Mana Boleh Jimat Ribu-Ribu !

Views: 1591

NAK BELI PERABOT MURAH? SINI LUBUKNYA. BOLEH JIMAT RIBU-RIBU WOO! Saya kini berada di Foshan, China. Naik flight turun kat Guangzhou kemudian naik teksi selama 1 jam. Tujuan saya ke sini ialah untuk membeli perabot-perabot murah bagi melengkapkan rumah baru saya yang bakal selesai renovation nya awal bulan depan. Ada satu tempat dalam Foshan ni […]

Laman Web Mampu Memberi Perniagaan Menjadi Lebih Maju ?

Views: 842

Assalamualaikum dan selamat malam semua, mula-mula terjebak dengan perkara berkaitan pembinaan website ini pada tahun waktu sekolah, pada waktu itu, ada pertandingan membina laman web kelas. Aku memang tak pandai pun nak buat website, tapi join team pertandingan tu, sebab nak belajar, tapi lebih banyak menyibuk dari buat kerja. selepas itu lama aku hanya bermain-main […]

Keluar Makan Bersama Isteri Atau Suami Dapat Menyuburkan Kasih Sayang

Views: 602

JOM KELUAR MAKAN Kalau suami ajak isteri keluar makan, bermakna dia ada banyak duit masa itu. Dia nak belanja isterinya dan mungkin ingin menyatakan yang dia “Cinta” pada isterinya malam itu. Nasihat kepada isteri: 1. Jangan banyak dalih dan soal seperti.. “Nasi dan lauk banyak lagi tu.. siapa nak makan….” Nanti apa yang anda cakapkan […]

10 Tips Pemasaran Facebook Yang Tidak Mengelirukan Pelanggan

Views: 689

Menurut Jean Moncrieff yang merupakan seorang pakar bisnes, dalam pemasaran Facebook matlamat kita yang sepatutnya ialah mendapatkan jualan, bukan “like” dan “share”. Kita perlu ada matlamat yang jelas. Adakah matlamat “post” kita berkait dengan matlamat bisnes kita? Facebook sememangnya berpotensi untuk bantu bisnes kita sebanyak 41% bagi syarikat B2B dan 62% bagi syarikat B2C dalam […]

Perkongsian 9 Strategi Digunakan Mamadil Untuk Menggandakan Keuntungan Syarikatnya

Views: 2198

” 9 STRATEGI “BEHIND THE SCENES” YG DIGUNAKAN OLEH OWNER MAMADIL UTK TRIPLE KAN SALES SYARIKATNYA KE TAHAP LUAR BIASA” . Mamadil, kenal? Kalau anda pernah baca post sharing kisah bagaimana Dila Mamadil bermula di page ni, anda pasti rasa inspired. Bagaimana ibu muda ni bina empayar bisnes nya kurang dari 1 tahun.. . Kali […]

10 Tips Untuk Sukses Bisnes Sendiri

Views: 999

NOTA UTK YANG BERBISNES SEORANG DIRI —————————————- Apa kita perlu buat untuk keluar dari berbisnes seorang diri, kepada berbisnes bersama pasukan. 1. Apabila kita rekod duit keluar masuk dengan betul, pertamanya kita tahu cashflow bisnes kita. Hujung bulan, positif ke negatif? 2. Sekiranya selepas beberapa bulan kita dapati duit keluar masuk lebih kurang sama saja […]

Pentingnya Suntikan Vaksin Pada Bayi Anda

Views: 10927

Pintu kecemasan ditolak dengan kuatnya lalu masuk seorang ibu dengan membawa anaknya yang dalam keadaan lemah. Dengan sekali imbas saya tahu yang kanak-kanak tersebut boleh berhenti bernafas bila-bila masa sahaja. Kanak-kanak itu berumur 2 tahun lebih. Tetapi pernafasannya lebih daripada 70 kali dalam satu minit. Mengikut guideline yang selalunya kita ikuti, kanak-kanak yang berumur 2 […]

Lelaki Ini Menceritakan Bagaimana Berkahwin Pada Usia Muda Dengan Hantaran RM15,000

Views: 1350

Terkejut saya melihat video yg kini sedang viral menunjukkan pergaduhan besar antara pihak pengantin lelaki dan perempuan yang berlaku di masjid, rumah Allah yang patut kita hormati. Lebih mengejutkan apabila pengantin perempuan sendiri bergasak menarik tudung seorang wanita yang lebih berusia dengan suara yang lantang menjerit2. Allahuakbar, dimana akal kita semua sebagi hamba Allah. Saya tidak […]

Biarlah Kami Viral Di Langit!

Views: 838

Kami sudah biasa tubuh badan kami disimbahi dengan pelbagai bendalir badan dan kotoran. Darah, muntah, kencing, najis, ludah, air mentuban, nanah, kahak…namakan saja dan kami mmg sudah pernah bermandikan ini semua. Sedikitpun kami tidak pernah merungut apabila kami dikotori dengan semua ini. Malah kadang kala kami tidak hiraukan dan terpaksa meneruskan rawatan terhadap pesakit demi […]

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha

Views: 666

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha   Ketika murid lain menghabiskan masa rehat di kantin dan bermain, anak ini pula ke surau sekolah untuk menunaikan solat sunat duha. Bukan sekali sekala tapi itu rutinnya setiap hari. Salah seorang guru terdetik untuk merakam gambarnya yang sedang menunaikan solat sunat duha […]