Informasi – Page 29 of 37 – Daily Rakyat

Kategori : Informasi

Ikuti Kisah Billionaire Muda Thailand Yang Dahulunya Mengabaikan Pelajaran Dan Sering Bermain Game Online

KISAH BILLIONAIRE MUDA THAILAND * The power of channel. Buat sales billion bermula dengan rangkaian 3,000 buah outlet 7 Eleven di Thailand. Kisahnya seperti dibawah: . Top Ittipat merupakan seorang pelajar bermasalah di sebuah sekolah di Thailand. Top sering dibandingkan oleh cikgunya dengan abang serta kakak nya yang jauh lebih baik daripada Top ketika berada […]

Fitnah Media Sosial Terhadap Rayani Air Menyebabkan Syarikat Tersebut Lingkup

Aku terkesan betul dengan kejatuhan Rayani Air ni. Sedih. Betul2 sedih. Ini salah satu bukti sebuah syarikat yg telah berjaya dilingkupkan dengan kuasa media sosial. Aku faham apa perasaan owner Rayani Air ni mcm mana. Sayu baca rayuan CEO Rayani Air tu. Aku juga pernah merayu kepada customer begitu. Aku pun pernah nyaris jadi mangsa […]

Khalid Ismail Orang Kelantan Pertama Yang Muncul Dalam Talkshow Popular Di Korea

Baru-baru ini, seorang rakyat Malaysia telah muncul dalam sebuah rancangan TV di Korea iaitu 비정상회담 yang ditayangkan di sana. Pihak mubako berjaya mendapatkan individu bernama Muhamad Khalid bin Ismail yang telah mengharumkan nama Malaysia di Korea untuk menemuramah beliau. Diharapkan kisah beliau dapat menjadi inspirasi kepada semua rakan-rakan mubako untuk menguasai bahasa Korea seperti beliau […]

Makcik Amoi Sebelah Katil Nasihatkan Aku Agar Ambil Insuran Takaful Demi Masa Depan Keluarga

aku kat PPUM ni. tapi kali ni tak mo cite pasal Haifa. Haifa ok jer stabil tak ada pape, ni pun aku tengah tunggu nak keluar wad. Aku nak cite pasal katil sebelah aku. Umur 16 tahun. Perempuan. Bangsa Cina. Budak ni ada ketumbuhan di Otak masa umur 7 tahun. Sekarang ni kira2 dah 9 […]

VIRAL: Kebaikan Atau Keburukan ? Anda Ada Jawapannya

Pengaruh media sosial kini semakin meningkat naik dalam kalangan masyarakat zaman kini. Viral atau tular merupakan suatu budaya yang digunakan oleh masyarakat kini dalam berkongsikan kisah kisah pelik dan menarik yang berlaku di dalam kehidupan seharian mereka. Kewujudan laman sosial yang semakin hari semakin banyak menyebabkan tindakan viral ini semakin meluas dan tidak terkawal. Budaya […]

Rahsia Disebalik Biji Buah Anggur Yang Ramai Tidak Ketahui

Buah anggur sangat sedap dimakan dan mempunyai banyak manfaat. Namun orang tidak mengetahui bahawa bijinya pun mampu memberikan manfaat yang banyak. Minyak biji anggur atau Grapeseed oil ini dikenal sebagai salah satu jenis minyak yang berkualiti tinggi. Ia dihasilkan dari titik penguwapan 216 derajat celcius. Ini bermakna minyak ini sangat stabil, oleh itu sangat selamat […]

Salah Faham Masyarakat Kita Tentang Daging Kambing

SALAH FAHAM MASYRAKAT KITA TENTANG DAGING KAMBING… Ramai yg berpendapat bahawa daging kambing menyebabkan darah tinggi dan lain lain.. Sebenarnya bukan daging kambing yg menyebabkan kpd penyakit-penyakit yg di fahami.. Tetapi cara masakan masyarakat kita yg menyebabkan kpd penyakit yg di alami.. Cthnya : Masakan kari,kuzi,Rendang dan lain2..Masakan ini di campur santan,minyak dan rempah2 yg […]

1 MDB : Petanda Malaysia Akan Menjadi Greece Kedua ?

Prof. Mohd Nazari Ismail, PhD. Ketua, Biro Penyelidikan IKRAM. Dari laporan akhbar dalam dan luar negara, adalah sukar untuk merumuskan bahawa kontroversi 1Malaysia Development Bhd (1MDB) sudah pun selesai apabila Public Accounts Committee (PAC) membentangkan laporannya kepada Dewan Rakyat pada 7 April lepas. PAC menyatakan bahawa masalah yang dihadapi oleh syarikat tersebut adalah semata-mata akibat […]

SUNTIKAN VAKSIN: Kebaikan Atau Keburukan?

Pada asasnya, imunisasi atau vaksin yang disuntik ke dalam badan kanak-kanak diperbuat daripada virus yang diambil dari kambing yang mati dan busuk. Virus ini dilemahkan dengan plumbum, merkuri dan aluminium. Ia ditambah pula dengan ekstrak air punggung babi, anjing dan monyet. Antara kesannya ialah kanak-kanak akan mudah mendapatkan demam panas, demam kuning, minda menjadi lemah […]

asas bisnes

Perkongsian Bagaimana Cara Perniagaan Untuk Berjaya oleh Hafiz Wasa

Saya berhenti kerja dari sektor kerajaan pada bulan Julai 2014. Sekarang sudah hampir 2 tahun saya ‘menganggur’. Apa saya buat dalam tempoh ‘menganggur’ itu? Saya bina beberapa portfolio perniagaan. Pertama farmasi, kedua Mesotropin dan ketiga Estetika Medispa. Dalam ketiga-tiga portfolio ini, yang paling rumit untuk dibina adalah Mesotropin. Ia bukan sahaja memakan kos yang sangat […]