Informasi – Page 31 of 37 – Daily Rakyat

Kategori : Informasi

Jangan Jadi Gelas Jika Mampu Menjadi Tasik

JANGAN JADI GELAS JIKA MAMPU MENJADI TASIK Seorang guru (mursyid) mendatangi seorang muridnya ketika wajahnya kebelakangan ini selalu nampak murung. “Kenapa kamu selalu murung, Nak? Bukankah banyak hal yang indah-indah di dunia ini? Ke mana perginya wajah syukurmu?”, sang guru bertanya. “Guru, kebelakangan ini hidup saya penuh masalah. Sulit bagi saya untuk tersenyum. Masalah datang […]

NAK BELI PERABOT MURAH?: Lelaki Ini Tahu Lubuk Mana Boleh Jimat Ribu-Ribu !

NAK BELI PERABOT MURAH? SINI LUBUKNYA. BOLEH JIMAT RIBU-RIBU WOO! Saya kini berada di Foshan, China. Naik flight turun kat Guangzhou kemudian naik teksi selama 1 jam. Tujuan saya ke sini ialah untuk membeli perabot-perabot murah bagi melengkapkan rumah baru saya yang bakal selesai renovation nya awal bulan depan. Ada satu tempat dalam Foshan ni […]

Laman Web Mampu Memberi Perniagaan Menjadi Lebih Maju ?

Assalamualaikum dan selamat malam semua, mula-mula terjebak dengan perkara berkaitan pembinaan website ini pada tahun waktu sekolah, pada waktu itu, ada pertandingan membina laman web kelas. Aku memang tak pandai pun nak buat website, tapi join team pertandingan tu, sebab nak belajar, tapi lebih banyak menyibuk dari buat kerja. selepas itu lama aku hanya bermain-main […]

Keluar Makan Bersama Isteri Atau Suami Dapat Menyuburkan Kasih Sayang

JOM KELUAR MAKAN Kalau suami ajak isteri keluar makan, bermakna dia ada banyak duit masa itu. Dia nak belanja isterinya dan mungkin ingin menyatakan yang dia “Cinta” pada isterinya malam itu. Nasihat kepada isteri: 1. Jangan banyak dalih dan soal seperti.. “Nasi dan lauk banyak lagi tu.. siapa nak makan….” Nanti apa yang anda cakapkan […]

10 Tips Untuk Sukses Bisnes Sendiri

NOTA UTK YANG BERBISNES SEORANG DIRI =================================== Apa kita perlu buat untuk keluar dari berbisnes seorang diri, kepada berbisnes bersama pasukan. 1. Apabila kita rekod duit keluar masuk dengan betul, pertamanya kita tahu cashflow bisnes kita. Hujung bulan, positif ke negatif? 2. Sekiranya selepas beberapa bulan kita dapati duit keluar masuk lebih kurang sama saja […]

Pentingnya Suntikan Vaksin Pada Bayi Anda

Kebanyakkan ibu bapa kurang pendedahan dan ambil tahu akan pentingnya suntikan vaksin pada bayi. Di sini saya kongsikan satu kisah benar yang pernah berlaku. Pintu kecemasan ditolak dengan kuatnya lalu masuk seorang ibu dengan membawa anaknya yang dalam keadaan lemah. Dengan sekali imbas saya tahu yang kanak-kanak tersebut boleh berhenti bernafas bila-bila masa sahaja. Kanak-kanak […]

Biarlah Kami Viral Di Langit!

Kami sudah biasa tubuh badan kami disimbahi dengan pelbagai bendalir badan dan kotoran. Darah, muntah, kencing, najis, ludah, air mentuban, nanah, kahak…namakan saja dan kami mmg sudah pernah bermandikan ini semua. Sedikitpun kami tidak pernah merungut apabila kami dikotori dengan semua ini. Malah kadang kala kami tidak hiraukan dan terpaksa meneruskan rawatan terhadap pesakit demi […]

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha

Bapa Amsyar Kongsi Tip Didik Anak Solat Sejak Kecil Termasuk Solat Duha   Ketika murid lain menghabiskan masa rehat di kantin dan bermain, anak ini pula ke surau sekolah untuk menunaikan solat sunat duha. Bukan sekali sekala tapi itu rutinnya setiap hari. Salah seorang guru terdetik untuk merakam gambarnya yang sedang menunaikan solat sunat duha […]

Kalau Dah Jodoh

Coretan Saudara Mohd Makhzani Abdul Rahim KALAU DAH JODOH 9/8/2014 – sabtu ayah jumpa Nadhratan Naim Abdul Sani ngan Mama(my mother in law) dkt tahfiz di bagan serai 12/8/2014 – selasa mak bgtau aku ayah da bknn dkt sesorng nk jodohkan ngan aku 13/8/2014 – rabu stalk menyetalk di fb (tgk gmbr) 15/8/2014 – mak […]

Apa Sebab Running Man Mampu Mendapat Rangking Tertinggi

Apa sebab Running Man mampu mendapat jutaan ahli tribe / super fans / die hard fans / true fans dari seluruh dunia? Angka tepat saya tidak tahu. Lihat pada ranking siaran dan sambutan yang diterima setiap kali mereka ke luar negara. Suasana di airport sahaja sudah cukup membuktikannya. Tempoh hari semasa berdiskusi dengan tim Modul […]