Info – Page 74 of 76 – Daily Rakyat

Kategori : Info

Permulaan Seorang Yang Berjaya

[Detik Permulaan Wowkawkaw™ Empire] . Saya hanya seorang pelajar dan insan biasa berumur 23 tahun dan masih belajar di UIAM Gombak. . Saya Amat percaya Rezeki Allah itu sangat LUAS. Dan perkongsian ini hanya dengan niat Utama ingin mengajak dan mengGalakkan anda- anda SEMUA terutama YOUNG MUSLIM untuk start doing business with the right way […]

ARRGHHH … Tolong Halau Jin Nie

ra, kemudian bacakan ayat2 ruqyah, dan gunakan untuk mandi.” Pesakit: “baik insyaallah nanti saya cuba.” Dialog ni biasa, tapi ramai yang tak boleh buat secara berterusan. – tak jumpa cari daun/serbuk bidara – buat sekali/ dua kali sahaja, lepas tu tak ingat/malas. Lepas tu, datang balik jumpa ana, “ustaz, penyakit ni x setel2 lagi la […]

AYAM POTONG : Cash Lori Bukan Loan

ABANG MENIAGA AYAM POTONG BELI LORI CASH POSTING NI KHAS UNTUK Faiz Sufi.. Aku suka baca cerita hang jual nasik lemak…memang tabik dengan semangat hang.. Mai aku nak cerita kisah brader meniaga nasik lemak boleh beli lori cash RM38,000 sebagai inspirasi untuk hang, aku dan sapa-sapa yang baca posting ni. Aku kenai abang ni dah […]

Ilmu Kesihatan Terhadap Kesan Cacing Yang Ada Di Dalam Perut Manusia

Betul ke kalau suka tonggek atau gatal lubang dubur ada CACING? Betul ke makan ubat cacing waktu BULAN TURUN? Doktor ada apa benda bergerak2 di dubur anak saya? Doc pun periksa Masya-Allah cacing terkodek apa lagi, doktor kapit dgn forsep dan tarik keluar, panjang macam “mee”. Ibu nya rasa geli dan termuntah. Pernah kes seorang […]

SUAMIKU…Terima Kasih Ya Allah Hantarkannya Kepadaku

Masa kami mula2 menikah dulu, dia hanya ada sebuah motor Nouvo LC yang masih ada hutang kedai, menyewa rumah flat dan tiada wang simpanan. Kami menikah dengan hanya modal 4k dan semua kami urus sendiri. Hantaran senaskah al-Quran, sepasang telekung yang sama2 kami beli di Jalan TAR (saya ingat lagi airmata dia menitis sebak masa […]

Begitu Sakit Mata Aku Melihat Kejadian Itu

Fenomena sakit mata. Kesian betul tengok si isteri terkial2 nak makan. Dah lah makanan isteri yg belikan dan bawa ke meja. Anak2 bercerakau kat meja bapa buat dekkkk je. Isteri dtg terkejar2 bawa makanan buat suami dan anak2. Lepas tu berkejar pulak beli air. Suami still buat dekkkkk je. Dah bawa air susun depan mata […]

Internet Mahal

Kenapa Internet Mahal? 1. Setelah Internet wujud lebih 30 tahun di dunia, saya tidak lagi membezakan antara Internet dan telekomunikasi – dari segi teknologi, perkhidmatan dan kesannya kepada pengguna. 2. Secara kasarnya, ada tiga bahagian yang membentuk Internet: a) prasarana untuk penyambungan asas – menggunakan kabel, gelombang radio (wayarles), cahaya (gentian optik), menara telekomunikasi dan […]

Bagaimana RM50 Menjadi RM50K Dalam Sekelip Mata

  Masa aku post “siapa nak tahu bagaimana rm50 bertukar menjadi rm50k dalam 1 malam, ramai yang PM tanya, macam mana nak jadikan 50 ke 50k! Tersembur air kopi aku. Korang hadamkan kisah samad ini. . Yang botak ini namanya Samad, di Tampin semua orang mungkin kenal samad, samad boleh di kategorikan sebagai tidak normal. […]

KERANA ROTI JOHN : Lelaki Ini Untung Dengan Strateginya

  HARI PERTAMA JUAL ROTI JOHN, LAKU 3 BIJI Ya, hari pertama aku mula berniaga Roti John di bazaar Ramadhan, cuma terjual 3 biji sahaja. 2 biji abah aku yang beli, dan bila balik rumah aku lah yang makan Roti John yang aku sendiri jual petang tadi. Maknanya kalau abah aku tak datang bazar hari […]

Baru Nak Mula Buat Bisnes?

Disini saya kongsikan apa yang perlu dibuat pada peringkat pertama bisnes langkah demi langkah. 1. Tentukan bisnes apa yang nak dibuat, produk atau servis 2. Cari nama syarikat – nama yang ada commercial value 3. Cari nama brand dan buat logo (kalau ada bajet, mohon trade mark terus dengan MyIPO – RM350) 4. Tentukan jawatan […]