Bisnes – Page 10 of 12 – Daily Rakyat

Kategori : Bisnes

10 Tips Pemasaran Facebook Yang Tidak Mengelirukan Pelanggan

Menurut Jean Moncrieff yang merupakan seorang pakar bisnes, dalam pemasaran Facebook matlamat kita yang sepatutnya ialah mendapatkan jualan, bukan “like” dan “share”. Kita perlu ada matlamat yang jelas. Adakah matlamat “post” kita berkait dengan matlamat bisnes kita? Facebook sememangnya berpotensi untuk bantu bisnes kita sebanyak 41% bagi syarikat B2B dan 62% bagi syarikat B2C dalam […]

Perkongsian 9 Strategi Digunakan Mamadil Untuk Menggandakan Keuntungan Syarikatnya

” 9 STRATEGI “BEHIND THE SCENES” YG DIGUNAKAN OLEH OWNER MAMADIL UTK TRIPLE KAN SALES SYARIKATNYA KE TAHAP LUAR BIASA” . Mamadil, kenal? Kalau anda pernah baca post sharing kisah bagaimana Dila Mamadil bermula di page ni, anda pasti rasa inspired. Bagaimana ibu muda ni bina empayar bisnes nya kurang dari 1 tahun.. . Kali […]

10 Tips Untuk Sukses Bisnes Sendiri

NOTA UTK YANG BERBISNES SEORANG DIRI =================================== Apa kita perlu buat untuk keluar dari berbisnes seorang diri, kepada berbisnes bersama pasukan. 1. Apabila kita rekod duit keluar masuk dengan betul, pertamanya kita tahu cashflow bisnes kita. Hujung bulan, positif ke negatif? 2. Sekiranya selepas beberapa bulan kita dapati duit keluar masuk lebih kurang sama saja […]

MASALAH adalah PELUANG dan DUIT

Perkongsian daripada Seorang Strategist Business iaitu, Dato’ Zaihal Hazri Abdul Halim yang menceritakan bagaimana bakat entreprenuer wujud dalam diri beliau. Ianya wujud sedari beliau masih bersekolah lagi. Dan ia berlanjutan sehingga beliau belajar di Universiti. Beliau memandang, setiap MASALAH adalah PELUANG dan DUIT. Saya tertarik dengan perkongsian beliau bilamana ketika beliau belajar di Universiti, sewaktu […]

Tan Sri Yeoh Tiong Lay Memiliki Rumah Yang Menarik

Tan Sri Yeoh Tiong Lay adalah pemilik kepada syarikat konglomerat YTL Corporation. YTL Corporation terkenal dalam industri pembinaan, perhotelan dan banyak lagi. Pada tahun 2015, beliau adalah orang ke-7 terkaya di Malaysia dengan jumlah harta USD2.8 billion (Lebih kurang RM11.8 billion). Syarikat YTL bermula dengan industi pembinaan pada tahun 1955 dan kini berkembang di serata […]

Nenek Tak Sekolah Ada Tanah 100 Ekar

NENEK TAK SEKOLAH ADA TANAH 100 EKAR Hujung minggu baru ni saya terserempak dengan Tuan H. Dah lama dengar cerita pasal Tuan H ni dari isteri dia. Tapi tak pernah bersemuka. Terserempak kat kedai makan. Sembang punya sembang baru tau rupanya beliau Tuan H. Tuan H keluarga bisnes. Suami isteri & anak-anak semua berniaga. Tuan […]

Nasihat Syed Mokhtar Al-Bukhary. Khas Buat Para Usahawan & Bakal Usahawan.

1. Ada sebab kenapa saya bekerja seperti tiada hari esok. Agenda sosial dan kerja-kerja kemasyarakatan itulah antara sebabnya. Saya mahu meninggalkan warisan untuk anak bangsa yang kekal berpanjangan 2. (berkenaan know who) Bangsa lain tak mengapa tapi orang Melayu kena berdamping dengan orang politik sedikit-sedikit. Tapi masalahnya kita tidak mahu melalui kesusahan; banyak yang mahu […]

Sokong Bisnes Kawan-Kawan Anda

Apabila lihat kawan-kawan berbisnes di Facebook, beri mereka galakan. Kalau ada wang lebih, beli dan beri sokongan. Usah kira jenama sangatlah. Sabun basuh baju yang kawan-kawan kita jual di Facebook ini pun kadang-kadang datang dari kilang yang sama dengan produk jenama hebat itu. Sekiranya tak mampu beli, klik like tulisan atau gambar produk tersebut. Itu […]

Perkongsian CEO : Bekas Penagih Dadah Terbuang Dari Sisi Masyarakat, Bangkit Meneruskan Kehidupan Dengan Berniaga

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera. Hari ini dalam perjalanan saya ke Kota Bharu saya menerima suatu pesanan ringkas dalam aplikasi messenger dari salah seorang rakan niaga kita yang bagi saya sangat luar biasa hebat.   Beliau hari ini memberitahu bahawa beliau akan melangsungkan perkhawinan setelah mendapat semangat baru untuk meneruskan hidup . Sebelum ni beliau […]

BAQ ANGGG … Juta2 Depa Untung

[ KEMAIH CENDOI CICAH PELAM ]     Nie baru betui2 otai online..abg jaq nk kongsi sikit cerita depa nie. Depa dok Baling ja dekat2 Punggai kiki…..tapi bole buat sale sari Juta2… sapa kata dok kg x bole buat duit. Semalam kami terperangkap 7jam jem demi menuntut ilmu. Masuk2 kelas hilang rasa penat semalam. Apa […]