Tan Sri Yeoh Tiong Lay Memiliki Rumah Yang Menarik – Daily Rakyat

Tan Sri Yeoh Tiong Lay Memiliki Rumah Yang Menarik


Tan Sri Yeoh Tiong Lay adalah pemilik kepada syarikat konglomerat YTL Corporation. YTL Corporation terkenal dalam industri pembinaan, perhotelan dan banyak lagi. Pada tahun 2015, beliau adalah orang ke-7 terkaya di Malaysia dengan jumlah harta USD2.8 billion (Lebih kurang RM11.8 billion).

Syarikat YTL bermula dengan industi pembinaan pada tahun 1955 dan kini berkembang di serata dunia. Dikatakan 70% pendapatan syarikat itu adalah dari luar negara.

Rate Serendah RM0.06 sen

Rate Serendah RM0.06 sen

Berkenaan rumah kediaman Tan Sri YTL ini, rumah ini didiami tiga generasi keluarga beliau direka di atas tanah berkeluasan 3,000 meter persegi. Ianya direka oleh pereka dari Perancis, Patrick Jouin. Patrick sebelum ini membuat hiasan dalam untuk restoran hotel Plaza Athenee di Paris, di mana keluara Yeoh sangat suka dengan rekaan hiasan dalaman pereka itu. Patrick mempunyai pengalaman bekerja dengan pereka legenda Philippe Starck, bergandingan dengan Sanjit Manku untuk membina rumah kediaman YTL ini.

ytl1-728x546

 

ytl2-728x376

 

ytl7-728x566

 

ytl3-728x575

 

Rumah ini mempunyai mempunyai 9 bilik air, setinggi tiga tingkat, ruang tamu yang luas, kolam mandi dan bilik tetamu. Rumah yang cool ini memang unik dan one of a kind. Sebagai antara peneraju dalam industri pembinaan, semestinya YTL mahu rumahnya lain dari yang lain. Jom lihat dengan lebih lanjut rekaan dalam rumah YTL ini.

 

 

Ketahui bagaimana kami membantu melonjakkan jualan pemilik ecommerce, mengumpulkan dana serta keahlian bagi gerakan NGO & menguruskan infrastruktur IT bagi syarikat korporat & persendirian. Hubungi Kami Sekarang

Ketahui bagaimana kami membantu melonjakkan jualan pemilik ecommerce, mengumpulkan dana serta keahlian bagi gerakan NGO & menguruskan infrastruktur IT bagi syarikat korporat & persendirian.
Hubungi Kami Sekarang

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat