Cara ‘Halus’ Rosakkan Gadis Melayu! Inilah Yang Dilakukan Oleh Lelaki Pakistan

Sumber Rujukan : CeritaHeboh

Pada era moden ini, banyak terdengar gadis-gadis Malaysia ‘dirosakkan’ oleh warga Pakistan. Bermula daripada kes berat yang melibatkan kematian hinggalah kepada mengandung anak luar nikah. Kenapa perkara sebegini boleh berlaku? Dipetik daripada sebuah sumber, seorang warga Pakistan akhirnya  mendedahkan dia menggunakan ilmu sihir untuk merosakkan gadis Melayu. Dengan lambakkan warga asing sekarang ini, ia sedikit sebanyak telah merisaukan komuniti hidup setempat. Hanya dengan lenggokan bahasa mampu mencairkan sesiapa saja terutamanya gadis-gadis Melayu.

GADIS AKAN SANGGUP MENGGADAIKAN KESEMUANYA

Ramai para gadis dan wanita sanggup lari daripada rumah dan mengikut pendatang ini walaupun tanpa keizinan ibubapa. Isu kahwin lari dan kemaruk cinta dengan warga asing bukanlah lagi satu fenomena asing. Adakah alasan jodoh itu tetapan Tuhan masih lagi boleh digunakan atau ada agenda tersembunyi yang digunakan bagi menarik kaum Hawa ini sehingga sanggup “mengadaikan” segalanya?

Terlalu ramai wanita Melayu terutama golongan IPTA dan IPTS telah teperdaya dengan pujukan lelaki Pakistan. Mengikut sumber, warga Pakistan ramainya dikatakan menggunakan ilmu guna-guna untuk melariskan perniagaan, ilmu pukau untuk mengaut keuntungan dan juga menggunakan ilmu pengasih untuk memperdayakan gadis-gadis atau dengan nama sinonimnya adalah ‘ilmu pengasih’.

ILMU PENGASIH DARI WARGA PAKISTAN

Kekuatan ilmu pengasih Pakistan boleh membuatkan ramai wanita meminta dan merayu untuk dikahwini oleh warga ini. Ada yang sanggup juga bertengkar dengan keluarga sendiri untuk meminta persetujuan keluarga untuk berkahwin. Ia menjadi teramat pelik apabila ramai golongan cerdik pandai ini senang percaya dengan serta merta dan mudah tanpa usul periksa akibat ‘cinta’ lelaki Pakistan.

Ilmu pengasih Pakistan boleh menyebabkan wanita yang terkena sanggup melarikan diri meninggalkan keluarga sendiri. Malah yang sudah berkahwin juga sanggup meninggalkan suami dan anak-anak. Tujuan Pakistan menggunakan ilmu pengasih kepada wanita Melayu adalah untuk mendapat kerakyatan kewarganegaraan Malaysia. Lelaki Pakistan juga dikatakan pandai melayani wanita, sehingga wanita boleh menjadi hamba cinta dan seks.

MEREKA PAKAR BERLAKON FILEM HISDUSTAN

Seperti filem hindustan, lelaki pakistan akan memperdayakan mangsanya dengan cerita-cerita sedih tentang keluarga, perniagaan mereka ditipu, dan bermacam-macam lagi. Sebagai contoh, mereka berkata keluarga mereka yang telah bankrup akibat ditipu oleh saudara mara sendiri dan bermacam-macam lagi. Macam filem hindustan!

Dengan kata sedih daripada mereka ini, mereka dengan tidak teragak-agak untuk meminta bantuan wang daripada mangsa untuk menjalankan perniagaan sendiri. Yang peliknya, kenapa ramai wanita terpedaya dengan cerita-cerita sebegini?

PERINGATAN BUAT SEMUA WANITA

Ada juga yang membawa watak alim dan bercerita tentang agama untuk memperdayakan wanita. Bagi yang bertunang akan putus tunang, bagi yang bercinta akan putuskan hubungan serta merta. Pada permulaannyam lelaki Pakistan ini akan menunjukkan sikap biasa-biasa dan merendah diri sehingga wanita tersebut sendiri akan meminta untuk dikahwini.

BANYAK KES MELIBATKAN WANITA MELAYU

Apabila sudah berkahwin mereka akan mengikis harta wanita tersebut sedikit demi sedikit sehingga habis dan akan meninggalkan wanita tersebut untuk mencari mangsa lain. Lelaki Pakistan juga dikatakan malas bekerja.

Banyak kes yang melibatkan lelaki Pakistan dan wanita Melayu. Tidak kurang juga dengan kes dera, pembunuhan dan culik. Terdapat juga kes rakaman aksi lucah yang melibatkan wanita Melayu dan lelaki Pakistan. Lelaki Pakistan juga dikatakan amat cemburu sehingga tidak akan memberikan kebebasan kepada wanita yang dimilikinya. Malah ada yang sanggup memisahkan mangsa dengan ahli keluarga.

Di Pakistan, ramai wanita disimbah cecair asid kerana lelaki cemburu dengan alasan yang tidak munasabah seperti ingin menjaga kehormatan keluarga. Malah ada wanita dibunuh. Pihak berkuasa Pakistan sendiri tidak mampu melakukan apa-apa terhadap keganasan warga mereka sendiri yang melibatkan wanita.


Jadi awas kepada wanita-wanita terutama pelajar-pelajar IPTA dan IPTS, dan juga mana-mana bangsa supaya jangan tertipu dengan kata-kata lelaki asing ini, tanpa usul periksa. Peringatan lain juga bagi semua kaum wanita, janganlah terlalu rapat dengan lelaki asing, bukan sahaja warga Pakistan, malah warga asing yang lain kerana mereka pandai bermain kata disamping menggunakan ‘ilmu’ untuk menjerat para wanita.

Semoga menjadi manfaat kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terkini @ Daily Rakyat