Iphone Hilang Selama 2bulan Di Kembalikan Dengan Trick Dalam Sistem Iphone Sendiri – Daily Rakyat

Iphone Hilang Selama 2bulan Di Kembalikan Dengan Trick Dalam Sistem Iphone Sendiri


Bagi peminat Iphone yang digilai ramai di Malaysia atau lebih senang dipanggil “barang panas” yang merupakan smartphone unggulan di era teknologi masa kini. Ramai yang sanggup habiskan wang untuk membeli sebuah Iphone walaupun sebenarnya tidak mampu.

Iphone mempunyai sistem yang canggih walaupun ramai tidak ramai yang tahu, hanya tahu pakai tapi untuk bergaya tapi tidak tahu kelebihan kalau Iphone kesayangan anda itu hilang atau dicuri. Puan Ernayanee Nur Julaimi telah berkongsi trick jika Iphone anda dicuri tetapi si pencuri tidak boleh jual kepada sesiapa, di kedai mahupun kepada orang lain.

Alhamdulillah, handphone yang hilang 2 bulan dah jumpa balik. Handphone kesayangan pula tu team de’xandra bagi orang yang terambil sudi pulangkan semula.

Salah satu kelebihan iphone , kalau hilang boleh block dan tulis mcm tertera. Sangat susah orang nak pergi jual , buka iphone ada tulisan iphone ni lost kene hubungi no tertera. Nak cakap apa kepada pembeli atau kedai yang nak reset balik handphone ni kan, sama ada pulangkan atau buang sahaja

Terbukti hatinya nak pulangkan, Terima kasih Allah

Caranya

  1. Melalui iphone orang lain , pergi ke Iphone finder
  2. Log in , email sendiri dan password
  3. Mula-mula find location iphone tu, suami dah ikut orang tu sampai depan rumah siap keluar adress. Tapi at first tak mengaku jadi suami ketuk 4 rumah lainnya.
  4. Sampai kami detect bateri tu abis..
  5. Kami aktifkan lost mode dalam setting iphone finder.. automatic no yg tertera utk dihubungi adalah no iphone yang tolong find tu.
  6. Berserah banyak kali dia buka ho tu akan tertera macam gambar di bawah.

Alhamdulillah selepas 2 bulan rumah yg kami jejak tu yg pulangkan semula.. syukur.. terima kasih suamiku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terkini @ Daily Rakyat