7 Faktor Kenapa Barisan Nasional Kalah PRU 14 – Daily Rakyat

7 Faktor Kenapa Barisan Nasional Kalah PRU 14


Gigih menaip post mortem outcome pilihanraya kali ni. Boleh jadi rujukan dlm hidup.

1. Pemimpin salahguna kuasa seleweng duit to the max sedut rakyat cukup2. Nak cover rampokan, bagi la sisa gula2 untuk mengaburi mata. Orang bukan bodo tak boleh baca hang punya wayang kulit. You can fool ones, but you cannot fool everyone all the time.

2. Pemimpin angkuh sombong ego dengan kuasa yang ada. Bila rakyat protes tak puas hati dihamburkan dengan kata2 hina, “kalau rasa mahal pegi makan kangkung. Tak puas hati keluar dari negara ni”

3. Propaganda dengan spend duit gila2 masuk tv, billboard merata, bendera bersepah merata2 tak menjamin dpt pengaruhi rakyat marhaen. Bila orang dah benci hang, hang buat lah mcm mana pun, org tetap palang.

4. Dah tau (atau tak sedar) yg dia jadi liabiliti kepada parti dan rakan gabungan dengan skandal pelik2, muka dia lah yg paling bersepah merata2. Punya la org meluat. Tah sapa la strategist belakang hang ni.

5. Don’t get too comfortable when u are in power, bila2 hang boleh kena lipat ke bawah atas salah silap yang hang buat sendiri.

6. Sebab hang punya kerosakan, orang lain dpt tempiasnya mcm tok mat. Bila dahan pokok yg ada virus tak ditebang, keseluruhan pokok mati.

7. Rentikanlah gerak kerja politik bangang mcm jamal pak tongkol pakai tuala ke SUK, jadi joker mcm ahmad maslan. Makin org meluat, makin org menyampah.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat