Terima Kasih Isteriku Kerana Dikau Sanggup Susah Senang Bersamaku Daripada Tiada Hingga Ada – Daily Rakyat

Terima Kasih Isteriku Kerana Dikau Sanggup Susah Senang Bersamaku Daripada Tiada Hingga Ada


Saja nak berkongsi.

Masa dulu, aku kenal wife aku, time tu dalam tahun 2013. Time tu adalah first year aku fulltime dalam business lepas aku grad Degree dari UiTM.

Duit banyak perlu dipakai untuk rolling business. Marketing, kos pekerja, dan juga kos-kos lain untuk menaikkan business.

Duit simpanan aku time tu ada 6K. Time tu aku tak ada kereta, rumah, job security, fixed deposit, ASB pun tak ada, senang cerita memang aku tak ada langsung apa-apa tahun 2013.

Ini lah dia orang yang terima aku. Ini lah dia orang yang percaya dekat aku. Ini lah dia orang yang berjanji akan ada pada masa susah dan senang dengan aku.

Marketing Strategy Customer Product Branding Concept

Time aku pergi dating dengan dia, aku pinjam WAJA bapak aku. Time tu aku tak ada kereta. Nak mintak loan dekat bank pun kena reject sebab business masih baru dan income masih tak strong.

Dia relek, tak mengeluh, tak apa. Relek terima aku, dan kami sama-sama naikkan empayar business kami.

Pada masa 2014, kami ambil keputusan untuk majukan business sama-sama, dan dia langsung tak ambil walaupun 10sen keuntungan syarikat.

Dan pada masa aku kahwin, dia pun tak letakkan hantaran berapa. Dia cakap “bwi lah brapa pon, kita nok hidup pah kahwin, buke nok wt majlis grand”

Rate Serendah RM0.06 sen

Rate Serendah RM0.06 sen

Dan masa kami nak berkahwin, business aku sangat bagus sebab kami bertujuan membina hubungan yang halal.

Alhamdulillah kini, aku bersyukur atas segalanya. Kereta, rumah, syarikat dan empayar. Alhamdulillah. Dan aku berjaya mencapai cita-cita dan angan-angan aku sebelum umur 28.

Moral dia, macam ni.

doa

Jangan lah pikir, dalam hidup kau, kau terus nak cari laki yang senang saja. Kau tak tahu apa yang lelaki buat untuk cari duit hantaran kau, untuk cari mas kahwin kau.

Kau kena ada masa susah lelaki tu. Baru lah kau rasa manisnya bila dah senang dengan lelaki tu.

Dan sebagai lelaki, carilah perempuan yang beri semangat kepada kita, beri dorongan dan juga mempercayai cita-cita kita.

Thank you my wife. I love u so much.

*15K memang over sangat dik. Hantaran ke, deposit rumah tu?

Sebarkan Artikel Ini
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares
  • 18
    Shares

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat