Ketahui Rahsia Disebalik Hon – Daily Rakyat

Ketahui Rahsia Disebalik Hon


Al-kisah tentang ‘hon’ kenderaan
Percaya atau tidak…

Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu di sebaliknya.

cfg

Saya bongkarkan maksud di sebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk kawan2 lebih berhati2 supaya tidak timbul pergaduhan. Please take note yer!

– 1x HON PENDEK
– Pemandu tu nak cakap “HAI”

– 2x HON PENDEK
– Pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

– 3x HON PENDEK
– Pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

Rate Serendah RM0.06 sen

Rate Serendah RM0.06 sen

– 1x HON PANJANG
– Pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.

– 2x HON PANJANG
– Pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

– 4x atau lebih HON PENDEK
– Pemandu tu cakap

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM! TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU…

se

 

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat