Tahniah Rakyat Malaysia Kita Sama-sama Melaksanakan Perubahan Di Malaysia - Fazley Yaakob – Daily Rakyat

Tahniah Rakyat Malaysia Kita Sama-sama Melaksanakan Perubahan Di Malaysia – Fazley Yaakob

Sumber Rujukan : Fazley Yaakob

Syukur Alhamdulilah, tak sia sia akhirnya perjuangan arwah ayah saya dari hari pertama, bersama2 Tun Mahathir dan barisan pemimpin kanan beliau, untuk membuat perubahan demi negara tercinta. Kepada rakyat malaysia, tahniah kerana kita sama-sama melaksanakan perubahan ini.

Arwah ayah saya Datuk Hj Yaakob Mohammad adalah antara pelopor utama memulakan perubahan ini bersama YABhg Tun Mahathir Mohammad, Namun sayangnya beliau pergi lebih awal di kala beliau sedang sibuk turun naik bersama saya ke office Tun Mahathir. Pemergian arwah begitu mengejut tanpa sebarang masalah kesihatan dan amat misterius buat kami sekeluarga, juga sahabat handai. ‘Si Polan’ mencuba pelbagai cara untuk memastikan arwah ayah saya tidak dapat melaksanakan perjuangan beliau bersama Tun. 

Pelbagai halangan dan gangguan di laksanakan agar arwah ayah saya tak mampu melaksanakan tugasan2 penting beliau berjuang demi perubahan. Malahan saya dan isteri sering menjadi mangsa kekejaman si polan tanpa ada belas kasihan, namun kami sekeluarga terus tabah memperjuangkan kebenaran. Arwah ayah saya sentiasa memberi kata2 semangat, “ Fazley & Azrene, Yakinlah, Allah akan sentiasa berlaku adil, masanya akan tiba, Perjuangan kita belum selesai, perubahan harus di laksanakan”.

Teringat kisah arwah ayah saya di panggil Tun Mahathir ketika arwah ayah masih lagi menjadi Pengarah JPJ Wilayah perseketuan, “Kob, can you help me manage this issue since the system that you implement in JPJ works so well?” Parti UMNO telah ‘deregister’ dan menjadi parti Haram kerana senarai ahli tidak dikemas kini dengan strategik.

Dalam tempoh 24 jam arwah ayah saya meninggalkan tugasnya sebagai PTD officer dan bertugas sebagai Setiausaha Kerja UMNO Malaysia. Mulai saat itu setiapkali pilihanraya, saya sentiasa bersama arwah ayah membantu melaksanakan tugas2 pentadbiran dan perlaksanaan sistem keahlian. Pada ketika itu, setiap kali melihat kelibat si polan, ada juga timbul rasan kagum, namun sayangnya rasa kagum itu tidak bertahan!

Setelah saya berkahwin dengan anak si polan, barulah saya sedar siapa si polan sebenarnya. Orang yang saya kagumi rupa2nya berhati syaitan dan berajakan nafsu. Percubaan demi percubaan, arahan demi arahan dikeluarkan untuk menutup punca rezeki kami sekeluarga, sentiasa merosakkan nama baik kami yang telah dibina oleh arwah ayah saya pada ketika itu, malahan maruah keluarga kami di pijak2 dan habis semua kuncu2nya di arahkan untuk mendengar setiap arahannya supaya saya dan keluarga di tindas habis habisan tanpa ada rasa belas. Namun, Saya bersyukur, kerana isteri saya azrene yang juga anak sipolan kekal tabah dan sabar menghadapi segala bulian dan hinaan yang di lemparkan tanpa ada sebab yang munasabah.

Dan kini, buat mereka yang sentiasa berada di bawah telunjuk ‘si polan’ untuk membuli, menutup dan merompak periuk nasi keluarga saya, juga kekejaman terhadap orang2 lain yang tidak bersalah…MOGA ANDA SEDAR, bahawa apabila anda merancang , Allah sentiasa Maha memerhati dan Maha merancang jauh lebih baik. Ingat dan sedarlah, bahawa Dia maha mendengar doa orang2 yang teraniaya. ketahuilah, SAYA MAAFKAN ANDA SEMUA YANG PERNAH BERADA DI BAWAH TELUNJUK SI POLAN

Bapak.. pengorbanan dan segala perjuangan Bapak tidak sia-sia, tiada siapa boleh melawan takdir Allah. Yang jahat takkan sentiasa menang, yang teraniaya tidak sentiasa di pijak2. Allahuakbar! ALFATEHAH BUAT BEKAS SENATOR DATUK HJ YAAKOB HJ MOHAMMAD. Moga kini Bapak tenang di sana, perjuangan kita selesai Bapak!.

Saya tidak pernah membenci BN , jasa BN jangan pernah kita lupakan. Namun si polan yang seorang ini terbukti telah menjadi ‘Liabiliti’ terbesar di dalam sejarah negara, itulah kata2 Tun to my late father at his office. We all know this sad truth! Malaysia, semoga kini bebas dari sebarang sekatan media, sekatan rezeki dan sekatan fakta yang berasas kebenaran! 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat