Antarabangsa – Page 10 of 15 – Daily Rakyat

Kategori : Antarabangsa

Inilah Dia Wajah Pengasas Gula-Gula Hacks Dengan Jus Sunquick

GULA-GULA HACKS DAN JUS SUNQUICK…INILAH TAUKEHNYA! Kalau aku sebut nama Datuk Seri Barkath Ali Hj Abu Backer mungkin tak ramai yang kenal. Tetapi kalau aku sebut gula-gula Hacks dengan jus Sunquick kalau tak tahu juga sajalahkan. Kalau korang nak tahu, inilah pemilik Kumpulan Barkath, syarikat yang menghasilkan gula-gula Hacks dan jus Sunquick di Malaysia sejak […]

NAK BELI PERABOT MURAH?: Lelaki Ini Tahu Lubuk Mana Boleh Jimat Ribu-Ribu !

NAK BELI PERABOT MURAH? SINI LUBUKNYA. BOLEH JIMAT RIBU-RIBU WOO! Saya kini berada di Foshan, China. Naik flight turun kat Guangzhou kemudian naik teksi selama 1 jam. Tujuan saya ke sini ialah untuk membeli perabot-perabot murah bagi melengkapkan rumah baru saya yang bakal selesai renovation nya awal bulan depan. Ada satu tempat dalam Foshan ni […]

Kalau Dah Jodoh

Coretan Saudara Mohd Makhzani Abdul Rahim KALAU DAH JODOH 9/8/2014 – sabtu ayah jumpa Nadhratan Naim Abdul Sani ngan Mama(my mother in law) dkt tahfiz di bagan serai 12/8/2014 – selasa mak bgtau aku ayah da bknn dkt sesorng nk jodohkan ngan aku 13/8/2014 – rabu stalk menyetalk di fb (tgk gmbr) 15/8/2014 – mak […]

Apa Sebab Running Man Mampu Mendapat Rangking Tertinggi

Apa sebab Running Man mampu mendapat jutaan ahli tribe / super fans / die hard fans / true fans dari seluruh dunia? Angka tepat saya tidak tahu. Lihat pada ranking siaran dan sambutan yang diterima setiap kali mereka ke luar negara. Suasana di airport sahaja sudah cukup membuktikannya. Tempoh hari semasa berdiskusi dengan tim Modul […]

MASALAH adalah PELUANG dan DUIT

Perkongsian daripada Seorang Strategist Business iaitu, Dato’ Zaihal Hazri Abdul Halim yang menceritakan bagaimana bakat entreprenuer wujud dalam diri beliau. Ianya wujud sedari beliau masih bersekolah lagi. Dan ia berlanjutan sehingga beliau belajar di Universiti. Beliau memandang, setiap MASALAH adalah PELUANG dan DUIT. Saya tertarik dengan perkongsian beliau bilamana ketika beliau belajar di Universiti, sewaktu […]

DUHAI SUAMI … Jagalah Isterimu

Pernah seorang wanita mengadu pada saya sebelum program keluarga sunnah yang lalu.. Ustaz, saya dah tak tahu nak buat apa. Saya sangat sayang suami saya. Dia tidak solat langsung. Jumaat pun tak pergi. Dia jenis tiada perasaan. Tidak pernah tolong saya di rumah. Dia kuat kerja sahaja. Siang malam kerja. Tak tahu lah betul atau […]

Tan Sri Yeoh Tiong Lay Memiliki Rumah Yang Menarik

Tan Sri Yeoh Tiong Lay adalah pemilik kepada syarikat konglomerat YTL Corporation. YTL Corporation terkenal dalam industri pembinaan, perhotelan dan banyak lagi. Pada tahun 2015, beliau adalah orang ke-7 terkaya di Malaysia dengan jumlah harta USD2.8 billion (Lebih kurang RM11.8 billion). Syarikat YTL bermula dengan industi pembinaan pada tahun 1955 dan kini berkembang di serata […]

Hantar Murid Darjah Dua Pulang Pukul 1 Pagi Diiringi Polis

HANTAR MURID DARJAH DUA PULANG PUKUL 1 PAGI DIIRINGI POLIS ================================= Pertamanya saya mohon maaf.Bukan tujuan untuk mengaibkan mana mana pihak.Namun kisah ini perlu dijadikan iktibar.Kita boleh tutup mata..tetapi hati kita tidak tega untuk melihat sahaja.Ini kisah masyarakat kita.Natijah daripada nilai masyarakat kita juga. Pernah viral tahun lepas.Terima kasih siakap keli dan beritasemasa.Aku tak popular […]

” Dik , tolong semak bacaan Al fatihah dgn tahiyyat akak boleh tak ” ?

” Adik ofis dekat kawasan ni ke?,” tiba-tiba seorang kakak usianya kira2 hujung 40 an menegur aku seusai solat zohor tadi. ” Ha’ah kak… Kenapa yer?,” jawaku sambil bingkas bangun setelah siap memakai kasut. ” Ermmm…. Akak nak mintak tolong sikit sebenarnya, tapi akak seganlah.” “Akak selalu nampak adik lalu2 kat sini. Sebab tu akak […]

Perangai Isteri Sebenar Terbongkar Selepas Kahwin!

  Kahwin muda bukan lagi perkara baru dalam abad ke-21 ini. Tidak dinafikan, mendirikan masjid itu suatu perkara yang baik dan dituntut dalam agama. Namun, kadang-kadang keghairahan mendirikan rumahtangga dalam usia muda akan membawa kesusahan kepada pasangan, terutamanya mereka yang tidak mempunyai persediaan sebelum berkahwin. Jika lelaki harus mempersiapkan diri dengan ilmu agama untuk membimbing […]