Info – Page 60 of 61 – Daily Rakyat

Kategori : Info

Baru Nak Mula Buat Bisnes?

Disini saya kongsikan apa yang perlu dibuat pada peringkat pertama bisnes langkah demi langkah. 1. Tentukan bisnes apa yang nak dibuat, produk atau servis 2. Cari nama syarikat – nama yang ada commercial value 3. Cari nama brand dan buat logo (kalau ada bajet, mohon trade mark terus dengan MyIPO – RM350) 4. Tentukan jawatan […]

ekonomi

Cabaran Ekonomi- Perspektif Saya: Jawapan Azizan Osman

Bertubi-tubi emel saya terima bertanya tentang pandangan saya mengenai keadaan ekonomi. Jujurnya bukan tidak mahu jawab tetapi ia bukan perkara baru. Masalah ekonomi ini saya telah belajar sendiri dari kesilapan pelaburan saya ketika kejatuhan ekonomi 1998. Dan ia satu trauma yang menjadikan saya komited membina kekuatan ekonomi sendiri agar ia tidak mendapat impak yang terlalu […]

Ranking Universiti Memberi Impak Kepada Siswa

Kedudukan universiti antara pengiktirafan yang diberikan dalam menentukan kualiti sesebuah institusi pengajian tinggi (IPT). Persoalannya adakah kedudukan itu penting dan menjadi elemen utama kepada ibu bapa dan siswa dalam memilih IPT untuk melanjutkan pengajian? Timbul juga persoalan lain yang sering menjadi perbualan adakah kedudukan itu turut memberi impak dan kesan kepada universiti berkenaan? Menurut Naib […]

Senarai 10 Kereta Mewah Pemain Bola Sepak Dunia, No. 1 Semestinya CR

Artikel ini telah ditulis di DailySukan Umum sedia maklum bahawa bintang bola sepak dunia merupakan antara atlet yang menerima bayaran yang lumayan dan bukan satu kejutan apabila mengetahui bahawa pendapatan mereka berjuta-juta ringgit sebulan. Bola sepak merupakan satu sukan yang penuh keghairahan dan memberahikan bagi pemain dan penonton. Senarai di bawah merupakan senarai kereta mewah […]

Bahaya Mee Segera MAGGIE, Membunuh Secara Senyap

Mee segera sangat popular di Malaysia. Kebiasaan penduduk Malaysia sangat mengenali Maggie sebagai pengeluar mee segera yang paling popular dan paling digemari. Rata-rata penduduk malaysia makan maggie terutama golongan berpendapatan rendah dan pelajar. Tetapi, kebanyakkan golongan ini tidak ambil peduli tentang bahaya mee segera MAGGIE yang boleh membunuh secara senyap. Mee segera merupakan mee separa […]

KISAH TELADAN : “Ya Allah, Tangan Inilah Yang Pernah Melukakan Hati Aku..Ya Allah, Hukumlah Dia.”

Masa aku di Tingkatan 5 dulu, aku pernah herdik mak aku. Aku cakap kat dia “orang tua takda otak”. Aku marah dia sebab dia basuh jeans aku pakai Clorox. Habis rosak. Padahal besok tu dah nak raya. Aku bengang. Aku campak jeans tu kat muka dia. Lepas peristiwa tu, aku tak pernah minta maaf kat […]

EKSLUSIF: Isteri Berstatus Dato Seri Tampil Mendedahkan Tabiat Buruk Suami Yang Menggunakan Nama dan Kelebihan Isteri Untuk Perdaya Wanita Lain

Ikuti Pendedahan Ini Untuk Peringatan Terutama Bagi Wanita.    Sebenarnya saya tak sangka hidup saya mcm ni. Mungkin satu hari nanti saya akan ceritakan sebagai pengajaran mahupon sempadan kepada uolss. Menempuhi kehidupan dengan seorang lelaki yang sentiasa di bawah pengaruh dadah syahbu, eramin 5, ubat batok bukan mudah. Dia mampu jadi seorang yang sangat romantik. […]

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL CAN BE TRUSTED : Semuanya Telah Selesai

Alhamdulillah semuanya telah selesai. Kes yang membabitkan tuntutan takaful yang menjadi viral di media sosial telah selesai sepenuhnya setelah Encik Muhd Shakir mengadakan perbincangan dengan pihak atasan Prudential Bsn Takaful Berhad. Baca tulisan Encik Shakir di bawah. Baca Juga : ADUAN RAKYAT : Benarkah Takaful Prudential Penipu Besar? Hari ini telah diadakan perbincangan antara saya (MUHD SHAKIR […]

MAKLUM BALAS ADUAN RAKYAT : Syarat Tambahan Hospital Alliance Services PruBSN Takaful

Berikutan isu PruBSN Takful yang di bangkitkan oleh Encik Muhd Shakir Assalam Bin Ya telah menjadi bualan orang ramai walaupun isu itu telah selesai, salah seorang agent PruBSN takaful Encik Aziz Riadi telah tampil untuk memberi penjelasan berkenaan isu ini di blog miliknya.   Assalamualaikum…. Apa khabar semua pembaca budiman. Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah […]

SARAPAN UNIK : Hidangan Asli Dari Kelantan Naik Pesawat

PERNAH dengar sarapan naik pesawat? Jika jawapannya tidak, anda silap. Sekarang sarapan sudah diterbangkan dalam pesawat untuk mereka penggemar makanan, terutamanya dari negeri Cik siti Wan Kembang. Menu sarapan ini dibawakan Kelate Flying Breakfast (KFB) khusus buat pencinta setia masakan tradisi Kelantan. Pemilik KFB, Tengku Azah Tengku Mahmood,33, berkata, KFB diwujudkan kerana permintaan ramai dari […]