Kesihatan – Page 22 of 23 – Daily Rakyat

Kategori : Kesihatan

5 Tips Penting Buat Pengidap Kanser

Assalamualaikum wbt. Aku yakin dalam kalangan pembaca pasti ada yang sedang struggle melawan kanser dan ada juga yang mempunyai ahli keluarga, saudara mara atau sahabat yang sedang bergelar pejuang kanser. Kat sini aku just nak share sikit pasal macam mana nak stay strong and healthy masa melalui rawatan kanser. Aku bukan nak share tips nak […]

MEDICAL INSURANCE LAHANAT : Prudential BSN Takaful? Komen dan Review dari Pakar

Mohd Azrul menceritakan pengalaman beliau berkenaan dengan takaful insurance di facebook profile beliau dan mendapat hampir 9,000 share. Ikuti kisah beliau : Sy nk viralkan rasa tertipunya sy dengan polisi syarikat insurans PrudentialB** FUCKFULL ni.. Harap leh jadikan iktibar untuk rakan2 yg nak amik polisi syarikat ni dimasa akan datang.. Kisahnya mcm ni:- 12/8/2016- kul […]

Durian Dan Nangka Menjadi Pembunuh !

Hanya disebabkan durian dan nangka boleh membawa maut. Sejak seminggu dua ini, di hospital tempat saya bertugas, kami mendapati peningkatan kes-kes jantung (serangan jantung dan tekanan darah tidak terkawal), kencing manis (diabetis ketoacidosis dan paras gula tidak terkawal) yang sangat ketara. Saya sendiri selaku pegawai perubatan nefrologi (buah pinggang) menerima beberapa kes pesakit buah pinggang […]

Tips Penjagaan Rambut Agar Kekal Sihat

Anda inginkan rambut yang sihat dan cantik atau anda ingin merawat sebarang masalah rambut yang sedang dihadapi, anda tidak perlu menghabiskan wang yang banyak mendapatkan rawatan di salun-salun rambut yang eksklusif. Berikut ialah tips penjagaan rambut agar kekal sihat. Ia boleh dilakukan sendiri di rumah : Urut Kulit Kepala Urut kulit kepala anda menggunakan hujung […]

Teguran Ikhlas Buat Imam Muda Ammar

1. Setiap status yang dimuat naik oleh tuan adalah tanggung-jawab tuan. Tuan bertanggungjawab di atas pengaruh status itu ke atas lebih 3000 pengikut tuan di ruangan Facebook ini dan atas sebaran awam. 2. Status tuan yg telah dipadamkan (lihat lampiran foto) telah tersebar dgn meluas. Kami tafsirkan status berikut sebagai “mempersendakan satu kehilangan nyawa” serta […]

Makcik Amoi Sebelah Katil Nasihatkan Aku Agar Ambil Insuran Takaful Demi Masa Depan Keluarga

aku kat PPUM ni. tapi kali ni tak mo cite pasal Haifa. Haifa ok jer stabil tak ada pape, ni pun aku tengah tunggu nak keluar wad. Aku nak cite pasal katil sebelah aku. Umur 16 tahun. Perempuan. Bangsa Cina. Budak ni ada ketumbuhan di Otak masa umur 7 tahun. Sekarang ni kira2 dah 9 […]

Rahsia Disebalik Biji Buah Anggur Yang Ramai Tidak Ketahui

Buah anggur sangat sedap dimakan dan mempunyai banyak manfaat. Namun orang tidak mengetahui bahawa bijinya pun mampu memberikan manfaat yang banyak. Minyak biji anggur atau Grapeseed oil ini dikenal sebagai salah satu jenis minyak yang berkualiti tinggi. Ia dihasilkan dari titik penguwapan 216 derajat celcius. Ini bermakna minyak ini sangat stabil, oleh itu sangat selamat […]

Salah Faham Masyarakat Kita Tentang Daging Kambing

SALAH FAHAM MASYRAKAT KITA TENTANG DAGING KAMBING… Ramai yg berpendapat bahawa daging kambing menyebabkan darah tinggi dan lain lain.. Sebenarnya bukan daging kambing yg menyebabkan kpd penyakit-penyakit yg di fahami.. Tetapi cara masakan masyarakat kita yg menyebabkan kpd penyakit yg di alami.. Cthnya : Masakan kari,kuzi,Rendang dan lain2..Masakan ini di campur santan,minyak dan rempah2 yg […]

SUNTIKAN VAKSIN: Kebaikan Atau Keburukan?

Pada asasnya, imunisasi atau vaksin yang disuntik ke dalam badan kanak-kanak diperbuat daripada virus yang diambil dari kambing yang mati dan busuk. Virus ini dilemahkan dengan plumbum, merkuri dan aluminium. Ia ditambah pula dengan ekstrak air punggung babi, anjing dan monyet. Antara kesannya ialah kanak-kanak akan mudah mendapatkan demam panas, demam kuning, minda menjadi lemah […]

Pesakit Yang Diserang Makhluk Halus Berjaya Diubatkan Oleh Pihak Hospital – Si Dukun Pula Yang Disanjung Tinggi

Tersebutlah kisah… Ada seorang pesakit yang memang diketahui menghidapi kencing manis tapi tak mahu makan ubat. Pesakit ini lebih suka berubat dengan dukun. Namu kali ini dia diserang ‘makhluk halus’ yang membiak dikeseluruhan paru-parunya. Sudah teruk tak mampu bernafas, dia terus melupakan dukunnya lantas terus ke hospital. Di hospital, keadaannya sudah tenat sehingga terpaksa dimasukkan […]