Skuad Polo Sukan SEA Lawan Kelab Polo Diraja Johor Kalau Anak Jantan - Sultan Johor – Daily Rakyat

Skuad Polo Sukan SEA Lawan Kelab Polo Diraja Johor Kalau Anak Jantan – Sultan Johor

Sumber Rujukan : JOHOR Southern Tigers

Melalui laman Facebook JOHOR Southern Tigers Sultan Ibrahim Sultan telah mencabar skuad polo Sukan SEA menentang Kelab Polo Diraja Johor untuk menghentikan spekulasi berhubung isu membabitkan sukan itu.

Dalam petikan di Facebook Page JOHOR Southern Tigers Baginda berkata :

Pasukan yang bertanding untuk sukan polo di Temasya Sukan Sea 2017 ini ibarat hanya untuk cukupkan syarat pertandingan sahaja. Ada yang datang dengan handicap rendah, jadi memanglah mudah untuk dikalahkan. Saya cabar pasukan polo Sukan Sea supaya datang ke negeri Johor dan tunjukkan taring mereka yang saya dengar handal sangat. Hari ini lawan Singapura. Bila pasukan sudah menang baru masuk bermain dan suruh budak yang sedang ‘perform’ berpura-pura mengalami kecederaan. Jadi ada gambar beliau dapat masuk dalam pasukan untuk dipaparkan dalam media cetak dan melakukan propaganda menipu orang ramai seolah-olah dia yang menang dan handal.

Baginda juga menjemput KJ untuk melihat pasukan Khairy Jamaludin itu mengalahkan pasukan Johor.

Saya menjemput Menteri Belia dan Sukan untuk datang dan tidak menghampakan kehendak rakyat untuk melihat pasukan anda mengalahkan pasukan Johor. Kalau jantan, mari kita main dan tunjukkan taring masing-masing di Johor. Saya akan hantar dua anakanda saya dan dua orang penjaga kuda ataupun saya sekali kerana saya melihat diri saya masih handal lagi. Kalau pasukan saya kalah, saya akan akui bahawa pasukan Sukan Sea itu lagi baik dan semuanya handal-handal belaka.

Baginda menyebut bahawa Polo di Johor sudah bermula sejak tahun 1884, bukannya semalam baru beranak.

Semasa saya menjadi Tunku Mahkota, saya sudah bermain di serata dunia termasuk Piala Dunia untuk sukan tersebut. Kalau hendak dibandingkan dengan Sukan Sea, ia bukan tandingannya. Jikalau anda mahukan perlawanan yang lebih serius, datang ke negeri Johor.

Akhir kata dari Baginda, menjemput orang ramai hadir melihat perlawanan tersebut.

Saya mempersilakan kepada semua rakyat Malaysia untuk turut sama hadir menyaksikan serta menikmati perlawanan antara pasukan Sukan Sea dan pasukan Johor.

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat