Siapakah Abang Berbaju Biru Dalam Video 3 Remaja Melayu Samseng Di Jepun – Daily Rakyat

Siapakah Abang Berbaju Biru Dalam Video 3 Remaja Melayu Samseng Di Jepun

Sumber Rujukan : Vitdaily

Muhd Abdul Qaiyum

Video yang tular semalam kerana tidak puas hati yang berlakunya sedikit pergaduhan. Pemilik hotel Vitti Lodge & Family Apartment telah memuatnaik sebuah video yang menunjukkan gelagat mereka yang bertindak mengasari seorang kakitangan hotel(berbaju biru) yang merupakan seorang warganegara Malaysia.

Muhd Abdul Qaiyum

Daripada video tersebut rata-rata memuji kesabaran lelaki berbaju biru tersebut yang boleh dijadikan contoh buat rakyat Malaysia sendiri. Nama lelaki berbaju tersebut adalah Muhd Abdul Qaiyum yang berasal dari Jitra, Kedah. Selain itu, beliau bekas pelajar sekolah Tahfiz Mutmainnah yang terletak di Sungai Petani dan kini menyambung pelajaran di Kyoto University of Foreign Studies.

Muhd Abdul Qaiyum

Lebih mengejutkan Qaiyum juga sangat cemerlang dalam pelajaran bahasa jepun dimana beliau telah naik ke tahap N1 dalam tempoh 3 bulan sahaja! ( permulaan N5 – tahap tertinggi N1).

Sikap Muhd Abdul Qaiyum perlu dijadikan contoh buat semua tidak kira tua atau muda. Kesabaran itu penting yang perlu diterapkan supaya menjadikan contoh kepada orang lain.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat