Heboh! Kerani Kaunter Di Syarikat Alibaba Menerima Saham Sebesar 320 Juta USD Dari Jack Ma – Daily Rakyat

Heboh! Kerani Kaunter Di Syarikat Alibaba Menerima Saham Sebesar 320 Juta USD Dari Jack Ma


Jack Ma merupakan jutawan yang terkenal di China. From zero to hero.  Beliau terkenal kerana pada usia mudanya beliau gigih mencari ilmu sehinggalah berjaya menjadi seoorang jutawan hari ini. Walaupun Jack Ma memegang status seorang jutawan tetapi beliau seorang yang menepati janji dan sangat baik terhadap pekerjanya. 16 tahun lepas, perempuan sebelah Jack Ma ini bekerja sebagai kerani kaunter kepada Jack Ma.

Jack Ma berjanji memberikan dia 0.2% Saham jikalau Alibaba.com bertukar status kepada berhad, dan minta dia terima gaji yang rendah serta jangan letak jawatan, sebab saat naik berhad aset dia akan ada sekurang-kurang 100juta USD.

Setiap dua tahun, dia menanya Jack Ma:

“Bila Naik Berhad?”
Selama 13 Tahun dia bekerja, dia merungut, menanyakan setiap dua tahun kepada Jack Ma soalan yang sama namun tidak pernah henti usaha dan kekal taat:

“Bila Naik Berhad?”
“Bila Naik Berhad?”
“Bila Naik Berhad?”
“Bila Naik Berhad?”
“Bila Naik Berhad?”

Pada tahun ke-14 dia berkhidmat, Alibaba.com naik berhad, seperti perjanjian 14 tahun lepas, Jack Ma memberikan dia 0.2% saham, dan itu adalah sebesar 320juta USD!

Ketaatan, keyakinan dan kepercayaan dia berjaya menjadi dia seorang ratusan jutawan dan sekarang beliau seorang Top Management Bahagian Public Relations untuk Jack Ma.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terkini @ Daily Rakyat