Pembunuhan Archives – Daily Rakyat

Kategori : Pembunuhan

Kejam! Bayi hilang dijumpai dalam peti ais.

7 Views

Bayi lelaki yang berusia lima bulan yang sebelum ini dilaporkan hilang selepas didakwa diambil lelaki yang menyamar sebagai bapanya, telah ditemui mati di rumah pengasuhnya di Jalan Nahkoda Kiri Tiga, Kampung Nakhoda, Batu Caves, di sini. Mayat mangsa yang dikenali sebagai Adam Rayqal Mohd Sufi dijumpai kira – kira jam 11 malam ditemui disorokkan  dalam […]

Ringkasan Peristiwa Pembunuhan Memali 1985

346 Views

Untuk generasi baru yang tidak tahu apa2 mengenai tragedi memali, meh sini aku cuba ringkaskan tentang apakah yg berlaku pada tarikh berdarah 19 November 1985 itu. 1) Ustaz Ibrahim bin Mahmud (Ibrahim Libya) adalah seorg pendakwah yang disegani pada masa itu. Pernah berkhidmat dengan Pusat Islam Malaysia sebelum berhenti kerja bagi menumpukan kepada kerja2 dakwah […]

PERISTIWA PEMBUNUHAN MEMALI : Mati Katak Atau Syahid?

100 Views

Kenyataan Al-marhum Tuan Guru Hj Salleh Musa Rahimahullah tentang tragedi Memali “Memali nie bukti kezaliman! Masa tu puak depa semua cakap Ustaz Ibrahim tak syahid. Saya, Tuan Guru Haji Omar Zuhdi, seorang lagi Tuan Haji Mahmud Lanai kata dia syahid. Kami pertahankan! Kami takkan mandikan dia, dia syahid! Kami kebumikan terus! Masa tu kalau nak […]

Dendam Cinta Tak Berbalas, Dirogol Sampai Mati, dan Mayat Dimakan Anjing Liar!

108 Views

Kes rogol secara beramai-ramai atau gang raped bukanlah suatu benda luar biasa di India. Ini yang membuatkan kebanyakan wanita di sana hidup dalam ketakutan. Ibu bapa manalah yang tak perit apabila anak gadis yang mereka sayang ditemui mati dibunuh dalam keadaan yang mengerikan. Sampaikan dah takda rupa anak. Ini yang berlaku kepada Mahender Singh apabila […]

124 Orang Ditahan Membunuh ‘Pontianak’!

47 Views

Dalam budaya orang Melayu, ilmu hitam merujuk kepada ilmu ghaib yang digunakan bagi menjatuhkan orang lain bagi kepentingan diri sendiri. Ilmu hitam yang diamalkan ada berkait rapat dengan jin atau makhluk halus. Itu di Alam Melayu, bagaimana pula di negara lain? Akhbar Sinar Harian telah melaporkan satu rusuhan telah berlaku di Malawi akibat daripada amalan ilmu hitam ini. Pihak berkuasa Malawi menahan 124 […]

Bayi Comel Ditinggalkan Ibu Sendiri!

37 Views

NEGARA semakin maju membangun dari ekonomi, politik ataupun sosial. Dalam kepesatan itu juga, masalah sosial yang agak kronik juga makin meningkat, seperti pembuangan bayi. Kemelut pembuangan bayi semakin berleluasa. Keadaan ini amat membimbangkan. Dipetik daripada akhbar Harian Metro, polis telah menahan seorang remaja berusia 19 tahun dipercayai ibu kepada bayi yang telah mengaku meninggalkan bayinya […]

6 Tempat Paling Berhantu Di Malaysia

100 Views

Di dunia ini mempunyai alam ghaib dan alam yang dihuni oleh manusia. Setiap alam ditempati oleh bermacam- macam mahkluk. Mahkluk-mahkluk ini pada prinsipnya mereka mengurusi alamnya masing-masing. Aktiviti mereka tidak bercampur, setiap alam mempunyai urusannya masing-masing. Hari ini kita akan menceritakan tentang tempat-tempat yang dipercayai dihuni alam ghaib, yang terbaiknya adalah di sekitar Malaysia. Anda […]

Malala Yousafzai, Remaja Wanita Pakistan Ditembak Taliban

47 Views

I Am Malala: The Girl Who Stood Up for Education and Was Shot by the Taliban adalah judul bukunya (2013). Dalam buku tersebut, Malala mengatakan dia lebih suka dikenang sebagai seorang anak perempuan yang memperjuangkan hak pendidikan terhadap anak perempuan (di seluruh dunia) secara sama rata daripada dikenali sebagai seorang anak perempuan yang pernah ditembak […]

Permainan Bunuh Diri?? – Kenali Blue Whale Challenge, Remaja Ramai Yang Terlibat!

1,157 Views

Blue Whale Challenge adalah sebuah ‘permainan’ di mana remaja-remaja yang menerima cabaran akan dipantau untuk menyiapkan beberapa tugasan yang semakin teruk dan jijik dan pada pengakhiran permainan, pemain dikerah untuk mengambil nyawa diri sendiri untuk “berjaya”. Permainan bunuh diri Blue Whale Challenge mengambil masa 50hari untuk sampai ke pengakhirannya dan dimain pada laman sosial popular […]

Panjat Gunung Memakai Kasut Tinggi??

10 Views

Hidup ini adalah suatu pengembaraan. Dan betapa sayangnya jika kita hanya tinggal dalam zon selesa kita dan tidak mencuba sesuatu yang baru. Salah satunya seperti mendaki, melihat keindahan flora dan fauna yang disediakan di dunia ini. Tetapi demi biasiswa, pelajar lelaki ini sanggup menyahut cabaran dengan mendaki gunung tertinggi di United Kingdom dengan memakai kasut […]