Jenaka Archives – Daily Rakyat

Kategori : Jenaka

Jamal Yunos Hilangkan Diri Dari Hospital

135 Views

Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Yunos menghilangkan diri dari Hospital Pakar Ampang Puteri, di sini, petang tadi. Sebelum urusan dokumentasi jaminan mahkamah terhadap dirinya Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmad berkata, sebelum itu, Jamal menerima tiga pertuduhan dan pihak majistret telah menawarkan jamin sebanyak RM3,000 untuk setiap pertuduhan. […]

Panjat Gunung Memakai Kasut Tinggi??

10 Views

Hidup ini adalah suatu pengembaraan. Dan betapa sayangnya jika kita hanya tinggal dalam zon selesa kita dan tidak mencuba sesuatu yang baru. Salah satunya seperti mendaki, melihat keindahan flora dan fauna yang disediakan di dunia ini. Tetapi demi biasiswa, pelajar lelaki ini sanggup menyahut cabaran dengan mendaki gunung tertinggi di United Kingdom dengan memakai kasut […]

Perbualan Si Anak Dengan Ayahnya Dalam Tandas Yang Mencuit Hati

412 Views

Saya nak share satu kisah lucu yang suami saya alami tadi, iaitu kisah perbualan si anak dengan ayahnya dalam tandas yang mencuit hati. Sebab saya rasa semua bapak-bapak yang ada kecil, akan boleh relate dengan kisah ni. So jangan lupa kongsi dengan suami masing-masing lepas baca k !Kisah ini berlaku di washroom lelaki di dalam […]

Mampu Miliki Kereta Mewah Tanpa Perlu Berniaga dan MLM, Kami Terpana Seketika

239 Views

Dipetik dari FB Mohamad Fauzi Bin Rozli My life story.. Saya ni bukanlah asal orang senang. mak ayah kat kampung penoreh getah saja, boleh katakan hidup kais pagi makan pagi begitulah kami adik beradik di besarkan. memang hidup boleh di katakan dalam serba susah.. tapi kami adik beradik tak pernah mengeluh tak pernah patah semangat […]

MEMO KEPADA SEMUA KAKITANGAN : Waktu Lunch Pun Boleh Buat Macam Ini?

598 Views

MEMO KEPADA SEMUA KAKITANGAN SYARIKAT Staf sekalian, Perhatian kepada semua staf. Berkuatkuasa pada tahun 2015, syarikat ini akan menguatkuasakan peraturan baru kepada semua staf. Perkara yang digubal adalah seperti berikut: 1. Pengakutan Sekiranya anda memandu kereta import, kereta mewah atau kereta Honda contohnya, kami menganggap anda sudah terlalu mewah, jadi tiada kenaikan gaji. Sekiranya anda […]

Isteri Uji Suami

101 Views

Seorang isteri, ingin menguji suami nya. Apakah tindakan suaminya andai dia meninggalkan suami tanpa apa-apa sebab begitu sahaja. Lalu si isteri menulis surat untuk si suami: “Abang, saya dapat merasakan abang curang dan saya ingin keluar dari rumah ini. Selamat tinggal, halalkan makan minum saya. Ampuni segala dosa saya.” Selepas menulis surat dan meletakkannya dibirai […]