Kategori : Bisnes

10 Laman Web Artis Malaysia Yang Terkenal

Views: 76

Artis-artis di Malaysia ini mempunyai pelbagai cara untuk berhubung dengan peminat-peminat mereka yang semestinya ingin mengetahui tentang kehidupan mereka. Cara yang paling senang untuk berhubung dengan peminat ialah melalui sosial media yang ada. Seperti, Facebook, Twitter dan juga Instagram adalah media sosial yang sering digunakan. Selain daripada media sosial yang servis-nya percuma, ada juga artis-artis […]

Tolak Harta RM2.47 Billion Demi Cinta

Views: 60

Orang kata cinta itu buta, dan cukup dengan cinta jugalah yang membuatkan pewaris kepada orang ke-44 terkaya di Malaysia ini sanggup untuk menolak harta milik bapanya yang bernilai RM2.47 billion menurut Forbes 2015. Angeline Francis Khoo 34, membuat keputusan itu selepas ayahnya yang juga CEO syarikat fesyen Laura Ashley menolak lelaki pilihan nya untuk berkahwin. Angeline […]

9 Jenama Kosmetik Malaysia Yang Setaraf Dunia!

Views: 164

Kita semua tahu tentang jenama terkemuka seperti, Maybelline, Urban Decay, Nars, M.A.C, tetapi adakah kita tahu tentang jenama yang lebih…”tempatan”? Di Malaysia terdapat banyak jenama kosmetik dan sebahagian daripadanya telah masuk ke  pasaran luar negara! Ini adalah senarai jenama tempatan yang setaraf kosmetik luar! 1.  SILKYGIRL Semua orang pernah dengar tentang jenama ini, termasuklah kaum […]

Tip-tip Membeli Rumah Lelong

Views: 75

Pasti ramai yang dah tahu yang rumah lelong ni adalah rumah yang hendak dilelong, tetapi ramai yang tertanya-tanya rumah lelong ni rumah ‘Second hand’ ke? Rumah lama ke? Rumah tak laku ke? Atau rumah pemilik tak bayar ansuran? Andaian yang diberikan mungkin betul dan mungkin juga tidak. Untuk mengelakkan anda berfikir terlalu jauh, sebenarnya rumah […]

Stesen Minyak Mampu Menolong Generasi Pada Masa Depan Untuk Meraih Pendapatan

Views: 69

KUALA LUMPUR – Stesen minyak masih merupakan perniagaan yang menguntungkan untuk jangka masa yang panjang. Walaupun berdepan dengan pergolakan harga minyak yang tidak menentu, namun bisnes stesen minyak ini masih lagi mampu membuka peluang kepada mereka di luar sana. Bagi individu yang mempunyai minat mendalam untuk berkecimpung dalam bidang peruncitan petroleum amat digalakkan, tidak kiralah […]

4 Tips Nak Buat Untung Kaw-kaw Di Mood Republik (MR)

Views: 62

Tips ni saya pernah share dengan beberapa rakan ETB masa memilo. Ini hasil dapatan dari pengalaman saya join MR tahun lepas dan rakan-rakan yang pernah join,yang masih folo tour dan yang dah stop join MR. MR 2016 banyak berubah gameplan berbanding tahun sebelum-sebelumnya. Memang benar apa ditulis SN yang MR menarik visitor ‘pasar malam’ & […]

JANGAN PUTUS ASA : Kisah Kejayaan Rahman Briyani Dari Kaca Mata Anaknya

Views: 79

Tadi ada member tanya nk tips mcm mana nk tarik customer beli mknn. Dia berniaga nasi ayam kt bazar n this is the first year dia berniaga. Satu je aku jawab kt dia, jangan putus asa. Allah tu Maha Pemurah. DIA takkan menghampakan orang-orang yang berusaha dan tak putus asa.           […]

Mengapa Proton Menjual Saham Kepada Geely Automobile Holdings

Views: 65

Semalam, 24/5/2017 Syarikat Proton Holdings Bhd (Proton)  yang di diasaskan pada tahun 1983 dan kereta pertama iaitu Proton Saga dilancarkan pada 1985 yang dimilik oleh Malaysia telah di katakan menjual saham Proton kepada Geely Automobile Holdings Ltd. (Geely) untuk dijadikan rakan kongsi yang hangat di perkatakan. Punca Kenapa Proton Menjual Sebahagian Saham Kepada Geely : Geely boleh […]

Bibir Termahal Di Dunia Solekan

Views: 89

Jurusolek terkemuka, Vlada Haggerty mengunakan 80 butir berlian 6.5 karat dalam solekan bibir terbarunya. Bibir menggoda menyempurnakan penampilan. Baik rona merah menyala mahupun merah jambu lembut, pilihan gincu mendukung karakter dan gaya, sekali gus membangkitkan daya penarik wanita. Namun, pernahkah anda melihat solekan bibir diiktiraf paling mahal dilaporkan mencecah ratusan ribu ringgit? Jurusolek terkenal tersebut […]

Sektor Pinjaman Bank Kembali Rancak

Views: 61

Permohonan dan kelulusan pinjaman mencatatkan pertumbuhan positif pada Februari tahun ini, apabila meningkat 21 peratus berbanding bulan sama tahun lalu. Ini kali pertama dalam permohonan dan kelulusan pinjaman berkembang, selepas ia mengucup selama tujuh tahun bulan berturut-turut. Perkembangan itu adalah situasi yang amat memberansangkan bagi sektor pinjaman menuju separuh kedua 2017. Penganalisis Maybank Investment Bank […]